Hajduković: Ne interesuju me drugi kandidati već preporod i budućnost Crne Gore

"Lako je lošoj vlasti kada je građani mogu upoređivati jedino sa nekvalitetnom opozicijom, ali će im biti veoma teško kada građani počnu da ih upoređuju sa izuzetno kvalitetnim predsjednikom"
74 pregleda 34 komentar(a)
Dragan Hajduković
Dragan Hajduković
Ažurirano: 26.02.2018. 09:00h

Predsjednički kandidat Dragan Hajduković poručio je da ubuduće neće "gubiti vrijeme na političare vlasti i opozicije i na njihove predsjedničke kandidate" te da ga jedino interesuje preporod i budućnost Crne Gore.

"Želim da shvatite dvije istine. Prva istina je da Crna Gora, po brzini kojom raste kvalitet života građana, može postati evropsko i svjetsko čudo. Crna Gora može biti planetarni primjer mudro i humano organizovanog i ekonomski bogatog ljudskog društva koje živi u harmoniji sa prirodom. Druga istina je da Predsjednik može biti najmoćniji čovjek u Crnoj Gori i da može pokrenuti preporod Crne Gore. Moć predsjednika ne zavisi samo od ustavnih ovlašćenja koja treba poštovati; moć predsjednika zavisi i od njegove energije,borbenosti, znanja, vizionarstva, ljubavi prema Crnoj Gori i stalne podrške građana i bliskosti sa građanima", naveo je Hajduković u obraćanju građanima.

Dodaje da na međunarodnoj sceni, predsjednik sa znanjem i vizijom i opšteljudski vrijednim i humanim projektom Ekološke države, može obezbijediti sve što je potrebno za uspješan preporod: svjetsko znanje, svjetski kapital i planetarni publicitet i stvaranje pozitivne slike o Crnoj Gori.

"Sve se to može i mora obezbijediti isključivo iz najkvalitetnijih i najhumanijih izvora, koji ni na koji način ne ugrožavaju našu punu ekonomsku i političku samostalnost. Kao predsjednik hoću i mogu da uspostavim kontakt i obezbijedim podršku mnogih slavnih ličnosti, centara znanja, malih ali bogatih država, najvećih svjetskih donatora i značajnih zelenih i društveno odgovornih investitora. Ne trebaju nam sadašnji investitori-ajkule, koji nas obezvređuju i ekonomski okupiraju; treba nam zeleni i društveno odgovorni kapital, koga ima u svijetu, ali su ga domaći tajkuni izbjegavali zbog nemogućnosti lične ugradnje".

Prema riječima Hajdukovića unutar Crne Gore predsjednik ima mala ovlašćenja ali može i mora da predlaže kvalitetne zakone i projekte, da se čuje njegov glas ako Vlada i Skupština pokušaju da urade nešto protiv interesa Crne Gore, kao i da budi i podstiče savjest i brigu o Crnoj Gori.

"Ni Vladi ni Skupštini neće biti lako da blokiraju kvalitetne zakone i projekte i obezbijeđenu inostranu podršku u znanju, kapitalu i publicitetu Crne Gore. Ako se pred budnim očima građana, suprotstave preporodu Crne Gore, izgubiće ionako mali ugled kod građana i uništiti sebi svaku šansu za kakvu takvu političku budućnost. Lako je lošoj vlasti kada je građani mogu upoređivati jedino sa nekvalitetnom opozicijom, ali će im biti veoma teško kada građani počnu da ih upoređuju sa izuzetno kvalitetnim predsjednikom. Najkraće, kvalitetan i energičan predsjednik sa znanjem i vizijom može radikalno promijeniti političku scenu Crne Gore".

Hajduković je istakao da je došlo vrijeme za preporod Crne Gorei da li će ga i biti zavisi jedino od onih glasaju 15 aprila.

On je kazao da traži 200 građana, koji će mu pomoći u prikupljanju potpisa za predsjedničku kandidaturu.

Bonus video: