POSJETU MU ODOBRILO MINISTARSTVO VANJSKIH POSLOVA

Vulin dolazi u Gornja Rovca: Odaće počast Pavlu Bulatoviću

Ministar odbrane Srbije je, uz šefa diplomatije Ivicu Dačića, najoštriji kritičar politike crnogorskih vlasti, nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti
14188 pregleda 67 komentar(a)
Jedan od najoštrijih kritičara aktuelne politike crnogorskih vlasti: Vulin, Foto: BETAPHOTO
Jedan od najoštrijih kritičara aktuelne politike crnogorskih vlasti: Vulin, Foto: BETAPHOTO

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin danas će u Gornjim Rovcima odati počast nekadašnjem saveznom ministru odbrane Pavlu Bulatoviću koji je ubijen prije dvije decenije, potvrđeno je “Vijestima” iz nekoliko izvora.

Planirani su da u delegaciji budu pomoćnik ministra Milan Ranković, kao i oficiri Rajko Milovanović, Mihailo Zogović, Vesko Mimović i Vasilije Furundžić.

Iz Vlade i Ministarstva odbrane Srbije nijesu odgovorili na pitanja da li Vulin dolazi, a prema nezvaničnim informacijama zvanična posjeta nije najavljena.

To je i razlog uglavnom zbog koga iz Vlade ne žele da komentarišu posjetu srbijanskog ministra.

Vulinu je posjetu juče odobrilo Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore, saznaju “Vijesti” u Vladi.

Bulatović je ubijen 7. februara 2000. u restoranu Fudbalskog kluba Rad u Beogradu.

Anketni odbor Skupštine utvrdio je da je likvidiran jer je pokušao da spriječi mahinacije prilikom nabavke vojne opreme.

Nema informacija da je u Rovcima neko zvanično napravio pomen Bulatoviću od 2001.

“Večernje novosti” objavile su u nedjelju da je Vulin tražio od crnogorskih vlasti da delegacija, koju on predvodi, u utorak u Crnoj Gori obilježi dvije decenije od ubistva Pavla Bulatovića.

Ministar odbrane Srbije je, uz šefa diplomatije Ivicu Dačića, najoštriji kritičar politike crnogorskih vlasti, nakon usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

“Vladi Crne Gore niko ne brani da izmisli svoju crkvu, kao što je izmislila i okupaciju Srbije”, rekao je Vulin u januaru i poručio da zvanična Podgorica ne očekuje da će Srbija ćutati dok budu otimane svetinje Srba.

On je nakon usvajanja Zakona krajem decembra kazao da se gaženje prava SPC i osjećanja pravoslavnih Srba u Crnoj Gori već uzima kao primjer za kojim će se povesti i privremene institucije u Prištini.

Odlikovao Andriju Mandića

Vulin je u januaru ove godine uručio jednom od lidera DF-a Andriji Mandiću vojnu spomen-medalju za doprinos sistemu odbrane Srbije, kao i oficirsku sablju.

Aleksandar Vulin, Andrija Mandić
Vulin i Mandić(Foto: Ministarstvo odbrane Srbije)

Vulin je tom prilikom kazao da svi koji su 1999. branili SRJ zaslužuju jednaku pažnju i poštovanje, bez obzira da li su državljani Srbije ili Crne Gore. Vulin nije odgovorio na pitanja “Vijesti” u vezi sa odlikovanjem Mandića.

Preporučujemo za Vas