Marković sa Čavušogluom: Nadam se da će turske kompanije ulaganja usmjeriti na sjever CG

"Crna Gora ostvaruje snažan ekonomski rast u posljednje tri godine", rekao je Marković
907 pregleda 1 komentar(a)
Čavušoglu i Marković, Foto: Vlada Crne Gore
Čavušoglu i Marković, Foto: Vlada Crne Gore

Crna Gora i Turska imaju odlične prijateljske i partnerske odnose, ali i snažnu ekonomsku saradnju sa dobrim perspektivama za njeno dalje jačanje, saopšteno je na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i ministra vanjskih poslova Turske Mevluta Čavušoglua, koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori

"Crna Gora ostvaruje snažan ekonomski rast u posljednje tri godine. Izutetno smo atraktivna investiciona destinacija i nadam se da će turske kompanije biti prisutnije, kao i da će ulaganja usmjeriti na sjever naše države. Raduje me porast trgovinske razmjene i očekujem dalji rast ukupne ekonomske saradnje", kazao je Marković, saopšteno je iz Vlade.

Iz Vlade je saopšteno i da je Marković ukazao na velika ulaganja u sveukupnu infrastrukturu, a zajednički je konstatovana nova vrijednost koju Crna Gora, njen turizam i ekonomija mogu dobiti valorizacijom aerodroma, za koje su interesovanje iskazale turske kompanije.

Čavušoglu je istakao da Crna Gora i Turska imaju odlične odnose i saradnju u svim oblastima.

"Ukazao je i na pomoć koju Turska preko svoje Agencije za međunarodni razvoj i saradnju (TIKA) pruža Crnoj Gori", kazali su iz Vlade Crne Gore.

Turski šef diplomatije je istakao značaj Crne Gore za mir i stabilnost na Balkanu.

"Sagovornici su razmijenili mišljenja o aktuelnoj situaciji u regionu i ukazali na značaj postojanja jasne evropske i evroatlantske perspektive za Zapadni Balkan. Savezništvo u NATO je ocijenjeno kvalitetnim, a konstatovano je i da Crna Gora doprinosi ostvarivanju ciljeva Alijanse", zaključuje se u saopštenju Vlade Crne Gore.

Bonus video: