Ilić: Oni koji su gradili i stvarali Crnu Goru zaslužuju da žive bolje

"SDP ovom inicijativom želi da doprinese boljem statusu penzionera i zato od građana dobijamo snažnu podršku za ovu našu borbu", rekao je predsjednik OO SDP Kotor i potpredsjednik SDP Ivan Ilić
2355 pregleda 5 komentar(a)
Potpisivanje peticije u Kotoru, Foto: SDP
Potpisivanje peticije u Kotoru, Foto: SDP

Svako odgovorno društvo mora voditi posebnu brigu o penzionerima i njihovom socijalnom položaju, kazao je u razgovoru sa građanima Kotora predsjednik Opštinskog odbora (OO) Socijaldemokratske partije SDP Kotor i potpredsjednik SDP Ivan Ilić.

Kako je saopšteno iz SDP, ta partija je nastavila proteklog vikenda u Kotoru potpisavanje peticije za usvajanje zakona o izmjenama i dopunama Zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju (PIO) kojim se, kako su rekli iz SDP, značajno mijenjaju uslovi penzionisanja za hiljade građana, povećava minimalna penzija za 20%, smanjuju broj godina potrebnih za penzionisanje i druge povoljnosti za sadašnje i buduće penzionere.

"Oni koji su gradili i stvarali Crnu Goru zaslužuju da žive bolje i to je obaveza cijeloga društva. SDP ovom inicijativom želi da doprinese boljem statusu penzionera i zato od građana dobijamo snažnu podršku za ovu našu borbu", rekao je Ilić.

Iz SDP su kazali da se potpisivanje nastavlja i ove sedmice, a za vikend će biti organizovano u Budvi i Tivtu.

Sa potpisivanjem peticije su počeli na Cetinju 8. februara.

Bonus video: