Carević : Ne daj Bože da uđemo u Evropsku uniju

"Jasno smo saopštili i gospodi u WTE i gospodi u Vladi Crne Gore da nećemo platiti ni jedan euro više, već samo ono što se stručnom analiziom eksperata utvrdi da je zaista izvedeno i utrošeno u izgradnju postrojenje"
17494 pregleda 50 komentar(a)
Marko Carević, Foto: Nenad Mandić, Nenad Mandić, Nenad Mandić
Marko Carević, Foto: Nenad Mandić, Nenad Mandić, Nenad Mandić

Gradonačelnik Marko Carević smatra da je dobro da građani Budve kroz ponašanje njemačko - austrijske kompanije WTE/EVN, koja je napustila postrojenje za tretman otpadnih voda u Bečićima, vide “šta su i ko su ti evropski partneri iz tako najrazvijenijih zemlja”.

“Šta će nas sve čekati ako jednog dana uđemo u, ne daj Bože, Evropsku uniju”, poručio je Carević gostujući sinoć na Televiziji Budva.

On je govoreći o aktuelnom problemu sa kojim se Opština suočava, istakao, da je dobro što je cijeli slučaj preuzelo Specijapno državno tužilaštvo (SDT), jer je ponašanje inostranog partnera bilo uvredljivo.

On je naglasio da nije oduševljen Evropskom unijom

“Oni su aktivirali garanciju države i to će biti predmet arbitraže imaju to pravo. To je katastrofa što mi daje za pravo da kažem da su oni imali pomagače ne samo ovdje u Budvi. Ništa to nije slučajno, ne bih da ulazim detaljnije, time će se baviti tužilaštvo, sva sreća, evo se i SDT uključilo i jendostavno mi smo tu zaista u prilici da zajedno sa svima dođemo do komletne dokumentacije koju WTE ne želi da dostavi. Oni imjau neku slobodu ponašanja ovdje koja nije dozvoljena i to vrijeđa, jer sigurno da se mi ne bi smjeli tako ponašati u Njemačkoj ili Austriji. Vjerovatno se tako ponašaju, jer iz jedne od vodećih evropskih zemalja i podržavaju Crnu Goru na putu ka EU. Ja lično nisam oduševljen, ni srećan tom Evropskom unijom. Opet kažem jako je dobro da građani Budve vide sve to”, kazao je prvi čovjek Budve.

Prema njegovim riječima, Opština se sada bavi posljedicama koje je bivša vlast ostavila i koje su Budvu vratile nazad i dovele u problem i korupciju.

“Sa korupcijom se mi borimo na pravi način. Jasno smo saopštili i gospodi u WTE i gospodi u Vladi Crne Gore da nećemo platiti ni jedan euro više, već samo ono što se stručnom analiziom eksperata utvrdi da je zaista izvedeno i utrošeno u izgradnju postrojenja. A korupciju da plati onaj koji je dogovorao, jer to se neće desiti dok ja budem ovdje. Do sada smo WTE isplatitli oko 14 miliona , to je realna cifra za to postrojenje, da smo ga mi gradili. Za projekat otpandih voda za kompletno Crnogorsko primorje gdje postoji šest opštine, Vlada Crne Gore i Njemačke formirale su zajedničko preduzeće Vodacom. Sve opštine su bile u sistemu Vodacoma, jedino je Budva izašla. Jasno je sada zbog čega je izašla i zbog čega smo mi ovdje gdje jesmo. To treba da znaju i cijene građani, evo idu izbori. Ništa nije slučajno”, kazaoa je Carević.

On je naveo da je Opština preuzela postrojenje, te da ono funkcioniše i da njime upravlja četiri krunska čovjeka koja su radila do sada.

Bonus video: