Demos: Đukanović treba da bude glavni akter dijaloga

“Đukanovićev doprinos klimi dijaloga i elementernih normi demokratije bi bio odgovor na pitanje: Da li je uoči Nove godine na privatnom putu za Majami koristio državni avion. Drugim riječima, da li su predsjednika države za novogodišnje praznike materjalno pomogli građani novcem iz budžeta Crne Gore”.
2316 pregleda 9 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Demos, Demos, Demos
Ilustracija, Foto: Demos, Demos, Demos
Ažurirano: 13.02.2020. 11:17h

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović bi trebao da bude inicijator i glavni akter javnog dijaloga o suštinskim pitanjima društva, kao što je to praksa u demokratskim društvima.

“Kada bi došlo do nekog preokreta i partijski predsjednik Crne Gore odlučio da napusti monolog na partijskim skupovima i partijskom javnom servisu, bilo bi za očekivati da za početak odgovori javnosti, pa i formalizovanim zahtijevima upućenim njemu i njegovom kabinetu”, poručili su iz Demosa.

Iz ove stranke su dodali da “Đukanovićev doprinos klimi dijaloga i elementernih normi demokratije bi bio odgovor na pitanje: Da li je uoči Nove godine na privatnom putu za Majami koristio državni avion. Drugim riječima, da li su predsjednika države za novogodišnje praznike materjalno pomogli građani novcem iz budžeta Crne Gore”.

Iz Demosa ističu da ako je Đukanoviću teško da uvaži pitanja javnosti, bilo bi dovoljno I da njegov kabinet, barem, kako su kazali, kratko odgovori na postavljeno pitanje.

Ako izostane odgovor, iz Demosa su kazali, da će građanima, ali i partnerima crnogorske vlasti iz Evropske unije i NATO saveta biti jasni razlozi.

Bonus video: