"najniža sredstva manipulacije i propagande"

DPS: Uništavanje zastave direktna posljedica napada na državu

U odboru DPS-a u glavnom gradu ocjenjuju da su djeca politički zloupotrijebljena
4979 pregleda 38 komentar(a)
DPS
DPS

Odbor Demokratske partije socijalista (DPS) u Glavnom gradu oglasio se povodom snimka koji kruži društvenim mrežama, a na kojem se vide učenici jedne podgoričke osnovne škole kako cijepaju zastavu Crne Gore.

U DPS-u ocjenjuju da se radi o sramotnom i protivzakonitom činu, te da je u pitanju direktna posljedica napada na državu Crnu Goru, "kamufliranog u litije Srpske crkve i prosrpske opozicije". 

"Najveća je krivica za cijepanje zastave je onih koji su, bez hrabrosti da sami to učine i snose odgovornost, prvo stvorili atmosferu u kojoj je dozvoljeno uništavati državne simbole, a potom gurnuli djecu u bezakonje i politički ih zloupotrijebili, bilo da je riječ o roditeljima, političarima... Sramota je jednaka za sve njih, a najlakše će je shvatiti i ispraviti djeca. Odraslima koji su ih gurnuli u nečasne rabote teško da ima ikakve pomoći. Jer, vaspitavati djecu na mržnji i destrukciji, kršenju zakona i pohvalama tome, problem je čitavog društva, koje će dugo morati da ispravlja posljedice takvog ponašanja", navode iz DPS-a.

Još opasnija je, kako ocjenjuju, "evidentna zloupotreba djece u političke svrhe kojoj, u različitim oblicima, svjedočimo ovih dana".

"Nemoć da se bore političkim argumentima u areni predviđenoj za to, očigledno je natjerala našu političku konkurenciju da koristi najniža sredstva manipulacije i propagande. Osim što je protivzakonito, sramota je u bilo kom kontekstu isturati djecu ispred sebe za ostvarivanje političkih ciljeva i nikad nije bilo svojstveno građanima Crne Gore. Sigurni smo da će nadležne državne institucije obaviti svoj posao do kraja i utvrditi ko su počinioci i, posebno, ko su inspiratori ovakvog vandalizma i huliganstva među maloljetnicima. Ovo nije mladost Crne Gore, i sigurni smo da će ova sramota  poslužiti kao oponema svima. Uvjereni smo da ovakav izuzetak zapravo potvrđuje pravilo da crnogorska omladina oduvijek okuplja umjesto dijeli, brani umjesto napada, uvažava umjesto vrijeđa i voli svoju državu umjesto da je ruši, te da će i roditelji maloljetnih izgrednika shvatiti da su im djeca zloupotrijebljena za tuđe interese", zaključuju iz podgoričkog DPS-a.

Preporučujemo za Vas