Đukanović se sastao sa Trudoom: Crna Gora i Kanada dijele ključne ciljeve u vanjskoj politici

„Đukanović je kazao da dvije zemlje imaju odlične odnose i da dijele ključne ciljeve u vanjskoj politici, kao i posvećenost multilateralizmu i transatlantskom zajedništvu“, kaže se u saopštenju
3703 pregleda 16 komentar(a)
Đukanović i Trudo, Foto: Predsjednik CG
Đukanović i Trudo, Foto: Predsjednik CG

Crna Gora i Kanada imaju odlične odnose i dijele ključne ciljeve u vanjskoj politici, kao i posvećenost multilateralizmu i transatlantskom zajedništvu, ocijenjeno je u razgovoru crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića sa kanadskim premijerom Džastinom Trudoom.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika, dvojica državnika sastali su se na marginama Minhenske konferencije, na inicijativu Trudoa.

„Đukanović je kazao da dvije zemlje imaju odlične odnose i da dijele ključne ciljeve u vanjskoj politici, kao i posvećenost multilateralizmu i transatlantskom zajedništvu“, kaže se u saopštenju.

Đukanović je potvrdio podršku Crne Gore kandidaturi Kanade za Savjet bezbjednosti, za period 2021-2022.

Sagovornici su pozitivnim ocijenili saradnju u okviru NATO-a, što potvrđuje, između ostalog, angažovanje Crne Gore u Letoniji u borbenoj grupi pod komandom Kanade u okviru Unaprijeđenog prisustva na istoku.

Trudo je, kako se navodi, pohvalio napredak Crne Gore na modernizaciji društva i usvajanja evropskih i evroatlantskih standarda.

„Ukazao je na važnost saradnje u okviru NATO-a i saglasio se da zajedno radimo na unapređenju ekonomske saradnje“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: