Vlada ignoriše pitanja "Vijesti", novinare ostavila iza kapije

Društvo profesionalnih novinara protestovalo je zbog ovakvog odnosa Vlade, koja ne dozvoljava medijskim poslenicima da rade svoj posao već to čine Vladini službenici
7941 pregleda 13 komentar(a)
Reporteri pet sati sjedjeli iza kapije Vile Gorica, Foto: Vijesti
Reporteri pet sati sjedjeli iza kapije Vile Gorica, Foto: Vijesti
Ažurirano: 15.02.2020. 09:18h

Sastanak predstavnika Vlade Crne Gore i Mitropolije crnogorsko primorske novinari i snimatelji su juče pratili iza kapije Vile Gorice, u kojoj je on održan.

Rasprava iza zatvorenih vrata državne rezidencije ovjekovječena je fotografijama i snimcima Vladine Službe za odnose s javnošću, dok je novinarima, fotoreporterima i snimateljima ulazak bio onemogućen.

Društvo profesionalnih novinara protestovalo je zbog ovakvog odnosa Vlade, koja ne dozvoljava medijskim poslenicima da rade svoj posao već to čine Vladini službenici.

To je posebno važno, navodi DPNCG, jer je tema o kojoj se izvještava od javnog interesa.

Niko od učesnika razgovora nije bio spreman da novinarima da izjavu, niti je iko zastao automobilom kada su prošli pored njih.

Vlada gotovo mjesec dana ne odgovara na pitanja “Vijesti”, posebno ona koja se tiču problematike u vezi sa Zakonom o slobodi vjeroispovijesti.

Od 17 mejlova upućenih Vladinoj Službi, odgovoreno je samo na dva.

U jednom odgovoru piše da je sve već saopšteno na presu, a u drugom odgovoru novinar je proslijeđen na ministarstvo.

“Vijesti” su u više navrata pitale kada se očekuje početak razgovora sa Mitropolijom, može li biti napretka u njima ako obje strane stoje na početnim pozicijama, tražile komentar na hapšenja novinara, paljenja crnogorske zastave u Beogradu.

Jedno od pitanja je bilo i da li će protiv rukovodioca Službe za odnose s javnošću Srđana Kusovca biti preduzete neke mjere, jer na društvenim mrežama agituje protiv Mitropolije crnogorsko primorske...

Bonus video: