"zakon je antipravoslavan"

DF: U potpunosti poštujemo i pratimo sve odluke Episkopskog savjeta

"Posebno smo zadovoljni i pozdravljamo najavu Episkopskog savjeta da će litije trajati dok se sramni Zakon protiv SPC ne stavi van snage" navodi se u saopštenju
2737 pregleda 13 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Demokratski front
Ilustracija, Foto: Demokratski front

Demokratski front u potpunosti poštuje i prati sve odluke Episkopskog savjeta SPC u Crnoj Gori, usmjerene u pravcu poništenja antipravoslavnog Zakona o slobodi vjeroispovijesti, saopšteno je iz te partije.

"Posebno smo zadovoljni i pozdravljamo najavu Episkopskog savjeta da će litije trajati dok se sramni Zakon protiv SPC ne stavi van snage" navodi se u saopštenju.

U saopštenju su istakli da moraju upozoriti javnost "na zlonamjerno interpretiranje pojedinih režimskih medija i analitičara da je susret Mitropolita Amfilohija sa Duškom Markovićem svojevrsna kapitulacija SPC, i da je razgovor bio baziran na primjeni Zakona."

"Na ovaj način režim preko medijskih satrapa bezuspješno pokušava relativizovati buduće litije i unijeti zabunu među desetine hiljada vjernika koji ovih dana mirno protestuju protiv antisrpskog i anticrnogorskog Zakona o slobodi vjeroispovijesti", navodi se u saopštenju.

Kako saopštavaju, "najbolji odgovor na podmetačine je stav Mitropolita Amfilohija da SPC neće pristati na bilo kakav kompromis sa izopštenicima iz pravoslavlja".

"Na tom svetom putu odbrane naših svetinja od antihrista svi treba da saslužujemo našem mitropolitu koji nosi krst pravde i odlučnosti koji niko ne može oboriti", zaključeno je u saopštenju DF-a.