Anđela Ivanović predsjednica Crnogorske

"Crnogorska je preživjela i oživjela“, poručila je Ivanović na konferenciji za novinare održane nakon kongresa
13587 pregleda 30 komentar(a)
Ivanović sa kolegama iz partije, Foto: Vuk Lajović
Ivanović sa kolegama iz partije, Foto: Vuk Lajović

Crnogorsku će u narednih četiri godine voditi Anđela Ivanović. Ona je večeras na četvrtom kongresu održanom u Budvi izabrana za liderku Crnogorske. Prije nje partiju je vodio Vladmir Pavićević, koji je ranije podnio ostavku .

"Crnogorska je preživjela i oživjela“, poručila je Ivanović na konferenciji za novinare održane nakon kongresa.

Kako je kazala izabrano je novo rukovodstvo partije.

"Potpredsjednici partije su Goran Božović, Đorđe Kovačević i Nemanja Malovrazić. Novo mlađe rukovodstvo, meni se čini jedno osvježenje i odlična nova ponuda na političkoj sceni Crne Gore“, kazala je Ivanović.

Dodala je da su kroz set novih dokumenata ekonomske rezolucije , rezolucije o liberalno demokratskom kontunuitetu osvježili politiku partije.

"Planiramo da poruke i novi tim promovišemo što je više moguće na političkoj sceni Crne Gore. Zadovoljni smo svim onim što smo čuli na kongresu, energija nam se u potpunosti vratila , s obzirom da smo u prethodnom periodu imali jednu tenzičnu situaciju u partiji“, istakla je Ivanović.

Upitana da li je riječ vraćanju izvornim idejama partije, Ivanović je podsjetila da ostaju prvrženi idejama i načelima koje su ustanovili Cetinjskom rezolucijom, kao i onim koji su na današnjem kongresu usvojili.

"Mi smo ostali ono što jesmo, oni koji nijesu bili ono što smo mi, nijesu više sa nama", poručila je Ivanović.

Ona je navela da su imali priliv i osip članstva, partije nije osjetila manjak podrške.

"Tačno je da je nama predsjednik partije podnio ostavku , tačno da smo ostali bez tri predsjednika odbora, ali u značajnoj mjeri članstvo nije otišlo. Zato sam i u svome pozdreavnom govoru na kongresu rekla vratili su nam se oni koji su bili nezadovoljni vođenjem politike. Imali smo mnogo osnivača koji su napustili partiju upravo nezadovoljni vođenjem politike u poslednje vrijeme“, zaključila je Ivanović.

Ivanović: Ko podnese inicijativu glasaćemo za razrješenje Carevića

Ivanović je ponovila da je ta partije nezadovoljno načinom na koji aktuleni predsjdnik Opštine Budva Marko Bato Carević upravlja gradom.

„Onaj koji preda zahtjev za razrješenje predsjendika Opštine Budva imaće našu podršku“, poručila je Ivanović.

Podsjećamo, budvanski parlament broji ukupno 33 odbornika. Crnogorska ima tri odbornička mandata, pa ukoliko bi opozicioni odbornici iz redova DPS i SD, kojih ima 13, predali takvu incijativu za smjenu Carevića, potreban je još samo jedan glas, neophodnih 17 odbornika da zaista prvi čovjek Budve bude razriješen.

Bonus video: