PREMIJER SJUTRA POČINJE DIJALOG U OKVIRU SAVEZA ZA EVROPU

Vlada: Dominantno podržan Markovićev stav o potrebi postizanja konsenzusa

"Premijer Marković će sjutra, na odvojenim sastancima, razgovarati sa predstavnicima Centra za demokratsku tranziciju i Građanske alijanse"
12690 pregleda 31 komentar(a)
Duško Marković, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović
Duško Marković, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović, Boris Pejović
18.02.2020. 18:48h

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković počeće sjutra dijalog u okviru Saveza za Evropu, gdje će sa relevantnim društvenim i političkim akterima razgovarati o svim pitanjima koja će pomoći da se prevaziđu podjele i iznađe zajednički imenitelj u interesu građana i naše evropske perspektive, saopšteno je iz Vlade.

"Premijer Marković će sjutra, na odvojenim sastancima, razgovarati sa predstavnicima Centra za demokratsku tranziciju i Građanske alijanse. Nakon sastanaka biće objavljeno saopštenje za javnost, a Služba za odnose s javnošću obezbijediće medijima fotografije i snimke sa početka sastanaka", navodi se u saopštenju.

U saopštenju iz Vlade rečeno je da je na pismo predsjednika Markovića upućeno opozicionim parlamentarnim partijama, nevladinim organizacijama koje se bave pitanjima evropskih integracija i izbornim procesom, predstavnicima akademske zajednice i medijima, većina pozitivno odgovorila. 

"Dominantno je podržan stav premijera o potrebi dijaloga i postizanja konsenzusa", zaključeno je.