"BOG DA URAZUMI PREDSJEDNIKA VLADE"

Amfilohije: Naš dobri premijer Marković je razboritiji od glavnog

"Mojkovac je ‘moj kovani novac’ kralja Uroša Nemanjića. Kako ćemo njega da izbrišemo. Neka mi oprosti naš dobri premijer Marković. Daj Bože da se urazumi. Ipak je on, imam utisak razboritiji od ovoga koji je glavni. Nek mu Bog bude na pomoći. Dvadeset i tri pratioca su ga pratili sad tamo u Majami, da se provodi za Novu godinu. Ko to plaća?"
61362 pregleda 525 komentar(a)
Amfilohije i Marković, Foto: Saša Matić
Amfilohije i Marković, Foto: Saša Matić

Ova grupa koja je sada na vlasti je objavila rat bogu i to je duboko zaboljelo narod. Molim se Bogu da se naš dobri Duško Marković urazumi, ipak je on razboritiji od onoga koji mu je glavni", izjavio je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, prenosi Mondo.

Amfilohije je rekao da je "narod prestao da se plaši" i još jednom  kritikovao predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

"Ja sam podnio prijavu sadašnjem predsjedniku Skupštine Crne Gore (Ivanu) Brajoviću, a poslije je dostavio i predsjedniku države i predsjedniku Vlade, da ova Crkva Božja postoji ovdje od vremena cara Konstantina, kao što i jeste. Ovaj nesrećnik naš, koji je predsjednik Crne Gore (Milo Đukanović), on stvara svoju autofekalnu, kako je ja nazivam… Nego šta je nego autofekalna kad jedan bezbožnik nekršteni stvara svoju crkvu? Toga nigdje u svijetu nije bilo. Narod u Crnoj Gori je zato darnut u živac. Ja to tako osjećam. Niko nije podstakao ni vas da danas hodate po ovom snijegu, nego je narod darnut u živac, u njegovo biće. Mnogo šta je pretrpio, naročito od 1945. godine, i na kraju su, očevidno, pukla trpila. I što je najvažnije, narod je prestao da se plaši", rekao je Amfilohije povodom Zakona o slobodi vjeroispovjesti.

On je poželio građanima da mu "Bog da snage da istraje u odbrani vjere", a ujedno je poželio da "Bog urazumi i predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića" i osvrnuo se na nedavni boravak Mila Đukanovića u Majamiju.

"Mojkovac je ‘moj kovani novac’ kralja Uroša Nemanjića. Kako ćemo njega da izbrišemo. Neka mi oprosti naš dobri premijer Marković. Daj Bože da se urazumi. Ipak je on, imam utisak razboritiji od ovoga koji je glavni. Nek mu Bog bude na pomoći. Dvadeset i tri pratioca su ga pratili sad tamo u Majami, da se provodi za Novu godinu. Ko to plaća?", zapitao je Mitropolit Amfilohije.

Mitropolit Crnogorsko primorski je ipak na kraju izrazio nadu da će "razum da pobjedi". 

"Ima još vremena da se pokaje. Bez pokajanja nema spasenja. I hvala Bogu da se naš narod vratio Božjoj istini. Ovo je udar na Boga, na svetinju. To je ono što je duboko zaboljelo narod. E, ne može se protiv Boga ratovati. Oni su objavili rat i Bogu, ova grupa koja je sad na vlasti", rekao je Amfilohije.

Preporučujemo za Vas