Mandić: DF pozdravlja odluku Vučića, SPC grubo ugrožena u malenoj Crnoj Gori

"Srpska solidarnost koja se pokazuje na svakom mjestu i u svakoj prilici je najbolja i najsnažnija podrška našim legitimnim zahtjevima da odbranimo sopstveno pravo na opstanak na prostoru koji su svojom žrtvom obilježili i očuvali naši preci"
9187 pregleda 79 komentar(a)
Mandić, Foto: Boris Pejović
Mandić, Foto: Boris Pejović

Demokratski front (DF) pozdravlja odluku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da će Srbija platiti sve što treba za Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC) u Crnoj Gori, saopštio je danas Andrija Mandić, član predsjedništva DF i predsjednik Nove srpske demokratije.

On je dodao da je DF znao da Srbija nikada neće ostaviti eparhije SPC u Crnoj Gori bez podrške.

"Naša pomjesna SPC postoji na čitavom zemljinom šaru ali je samo tako grubo ugrožena u malenoj Crnoj Gori. Ovdje režim izmišlja njene poreske i finansijske dugove i želi da navodne dugove naplaćuje tako što će otimati njenu imovinu. Podsjećamo da je Srpskoj kući, koju je država Srbija finansirala i darivala srpskom narodu u Crnoj Gori, nezakonito spriječen povraćaj PDV, a istovremeno su firme bliske režimu na osnovu lažnih faktura, koje nikada nisu realizovane, dobijale povraćaj PDV", istakao je Mandić.

On je dodao da je stoga javna podrška Vučića, najbolji odgovor onima koji su mislili da finansijski unište Crkvu.

"Jednaku zahvalnost dugujemo i za informaciju da je Srbija iz centara odlučivanja u Beogradu udaljila stranu agenturu koja je prvenstveno radila protiv srpskog naroda i SPC u Crnoj Gori. Srpska solidarnost koja se pokazuje na svakom mjestu i u svakoj prilici je najbolja i najsnažnija podrška našim legitimnim zahtjevima da odbranimo sopstveno pravo na opstanak na prostoru koji su svojom žrtvom obilježili i očuvali naši preci", zaključio je Mandić.

Bonus video: