Mladi SD podržali Brajovića, Šehovića i Orlandića

„Socijaldemokrate će izvjesno ostvariti odličan rezultat na izborima u Tivtu, što je od posebne važnosti za otvaranje nove perspektive u tom gradu, koji bez obzira na napredak ostvaren prethodnih godina, mora bolje“
1568 pregleda 4 komentar(a)
Socijaldemokrate, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore, Socijaldemokrate Crne Gore
Socijaldemokrate, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore, Socijaldemokrate Crne Gore

Predsjednik i potpredsjednici Socijaldemokrata (SD), Ivan Brajović, Damir Šehović i Mićo Orlandić dobili su jednoglasnu podršku omladine te partije.

Omladina SD-a je na zajedničkom sastanku Glavnog odbora i Predsjedništva, dala jedinstvenu podršku Brajoviću za još jedan mandat na mjestu predsjednika, a Šehoviću i Orlandiću za potpredsjednike partije.

„Socijaldemokrate će izvjesno ostvariti odličan rezultat na izborima u Tivtu, što je od posebne važnosti za otvaranje nove perspektive u tom gradu, koji bez obzira na napredak ostvaren prethodnih godina, mora bolje“, kaže se u saopštenju.

Analizom aktuelne političke situacije, kako su naveli, zaključeno je da se Crna Gora nalazi na političkoj raskrsnici, zbog čega se smije napraviti pogrešan izbor.

„Između onih koji podrivaju suverenitet sopstvene države, koju bi da podijele po etničkom principu i da je kao takvu vrate u prošlost, i SD za koje je njen građanski karakter najznačajnije ostvarenje na putu ka evropskoj budućnosti, mislimo da izbor i nije tako težak za bilo kog mladog čovjeka koji na ozbiljan način promišlja o svojoj perspektivi”, navodi se u sopštenju.

Na sjednici je usvojena i lista kandidata za članove Glavnog odbora koji će se birati na predstojećem Kongresu, a istaknuta je statutarna odredba kojom se propisuje da mladi ispod 30 godina moraju biti zastupljeni sa najmanje 20 odsto predstavnika u tom najvišem partijskom organu.

Bonus video: