Odnosi Crne Gore i Albanije primjer dobrosusjedskih odnosa

Brajović je istakao dobru saradnju dva parlamenta, koja se ogleda u komunikaciji radnih tijela, saradnje u okviru parlamentarnih dimenzija regionalnih i multilateralnih inicijativa, kao i razmjenama zvaničnih posjeta
948 pregleda 3 komentar(a)
Predstavnici Skupštine Crne Gore i Albanije, Foto: Skupština Crne Gore/Igor Sljivancanin
Predstavnici Skupštine Crne Gore i Albanije, Foto: Skupština Crne Gore/Igor Sljivancanin
Ažurirano: 24.02.2020. 16:54h

Crna Gora i Albanija imaju tradicionalno dobre odnose, čime doprinosi jačanju stabilnosti u regionu.

Ovo je zaključeno na sastanku predsjednika Skupštine Crne Gore Ivana Brajovića i predsjednice Odbora za vanjske poslove Parlamenta Republike Albanije Mimi Kodheli, koja boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

„Brajović je rekao da dva parlamenta imaju dobru saradnju, koja se ogleda u komunikaciji radnih tijela, saradnje u okviru parlamentarnih dimenzija regionalnih i multilateralnih inicijativa, kao i razmjenama zvaničnih posjeta“, navodi se u saopštenju kabineta predsjednika Skupštine Crne Gore.

Kodheli se zahvalila na kontinuiranoj pomoći koju Crna Gora pruža Albaniji, posebno na solidarnost koju je Skupština Crne Gore pokazala nakon zemljotresa.

Ona se osvrnula na položaj albanske nacionalne manjine, i zaključila da se Crna Gora prema njima odnosi sa posebnom pažnjom.

„Sastanku su prisustvovali potpredsjednik Skupštine Crne Gore i predsjednik Grupe prijateljstva sa Parlamentom Republike Albanije Genci Nimanbegu, predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrija Nikolić, predsjednik Administrativnog odbora Luiđ Škrelja i predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Branko Čavor“, zaključuje se u saopštenju kabineta predsjednika Skupštine Crne Gore.

Bonus video: