Hrebičkova: Češka će intenzivirati podršku evropskoj integraciji Crne Gore

Brajović je zahvalio na pomoći Češke u ostvarenju strateških vanjskopolitičkih prioriteta i ekspertskoj podršci u oblasti pravde i unutrašnjih poslova
377 pregleda 1 komentar(a)
Brajović i Hrebičkova, Foto: Skupština Crne Gore/Igor Šljivančanin
Brajović i Hrebičkova, Foto: Skupština Crne Gore/Igor Šljivančanin

Češka će intenzivirati podršku evropskim integracijama Crne Gore, poručila je specijalna izaslanica ministra vanjskih poslova Češke za zapadni Balkan, Janina Hrebičkova.

Ona je, na sastanku sa predsjednikom Skupštine Ivanom Brajovićem, kazala da je razlog za to što Češka vidi opasnost po region i Evropsku uniju, ukoliko se ponovi usporavanje i nejasna politika proširenja.

"Češka će u narednom periodu intenzivirati podršku evropskim integracijama, izdvajajući Crnu Goru kao lidera u tom procesu“, istakla je Hrebičkova.

Brajović je zahvalio na pomoći Češke u ostvarenju strateških vanjskopolitičkih prioriteta i ekspertskoj podršci u oblasti pravde i unutrašnjih poslova.

On je podsjetio na odlične susrete sa predsjednikom Predstavničkog doma parlamenta Češke Radekom Vondračekom, koji će u aprilu u Pragu okupiti predsjednike parlamenata Višegradske grupe i Jugoistočne Evrope sa predsjednicima parlamenata Njemačke i Francuske.

Kako je kazao Brajović, to će biti još jedna odlična prilika za afirmaciju Crne Gore u procesu evropskih integracija.

Bonus video: