SASTANAK SA DELEGACIJOM POSP-A

Bošnjačka stranka: Podržavamo očuvanje stabilnosti multietničke i građanske Crne Gore

“Smatramo neophodnim jačanje unutrašnjeg dijaloga sa svim društvenim činiocima, isključivo unutar institucija", rekao je Husović
3988 pregleda 10 komentar(a)
Članovi Bošnjačke stranke sa delegacijom Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Evropskog parlamenta, Foto: Bošnjačka stranka
Članovi Bošnjačke stranke sa delegacijom Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Evropskog parlamenta, Foto: Bošnjačka stranka

Bošnjačka stranka (BS) će doprinositi jačanju demokratskih vrijednosti i podržavati očuvanje stabilnosti multietničke i građanske Crne Gore, poručio je danas lider BS Rafet Husović, na sastanku sa delegacijom Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje (POSP) Evropskog parlamenta, koji je održan u Podgorici, saopšteno je iz BS.

Na sastanku su razmijenjena mišljenja o aktuelnim političkim dešavanjima u Crnoj Gori i razgovarano o mogućnosti prevazilaženja prepreka na daljem putu evropskih integracija.

Predsjednik BS Rafet Husović je zahvalio potpredsjedniku EPP Paolo Rangelu i članicama EPP na podršci Bošnjačkoj stranci u procesu učlanjenja u Evropskoj narodnoj partiji.

Husović je iskazao punu posvećenost Bošnjačke stranke dijalogu oko otvorenih pitanja i snažnu podršku koju BS daje snaženju evro-atlanskih vrijednosti, saopšteno je iz BS.

“Smatramo neophodnim jačanje unutrašnjeg dijaloga sa svim društvenim činiocima, isključivo unutar institucija. Podržavamo napore Vlade na očuvanju društvene kohezije i ukazujemo da se otvorena pitanja trebaju prevazilaziti razgovorima i kompromisima. Bošnjačka stranka će doprinositi jačanju demokratskih vrijednosti i podržavati očuvanje stabilnosti multietničke i građanske Crne Gore”, kazao je predsjednik Rafet Husović.

Sastanku su osim predsjednika Husovića prisustvovali i politički direktor BS Suljo Mustafić, član IO za međunarodnu saradnju Sead Šahman i članica Foruma žena Bilsana Bibić. U delegaciji Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje ( POSP) Evropskog parlamenta bili su poslanici Vladimir Bilčik, predsjedavajući delegacije POSP-a, Andor Deli, Paolo Rangel, potpredsjednik Evropske narodne partije ( EPP) i Lena Dupont.