Husović: Cilj nam je unapređenje saradnje sa državama u regionu

„Imamo dosta mogućnosti za saradnju, naročito na ekonomskom i kulturnom planu", kazala je Kodheli
513 pregleda 0 komentar(a)
Detalj sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore
Detalj sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Rafet Husović kazao je da je Vlada Crne Gore svojim opredeljenjem za euroatlantske integracije želi na prvom mjestu dobre odnose sa svim susjednim državama.

Ovo je istakao na sastanku sa članovima Odbora za vanjske poslove Parlamenta Reublike Albanije na čelu sa predsjednicom odbora Mimi Kodheli, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

"Cilj nam je da unaprijedimo regionalnu saradnju sa svima, naročito sa državama sa kojima dijelimo slične vrijednosti i izazove. Očekujem da se dobra politička saradnja, u narednom periodu, reflektuje i na bolju ekonomsku saradnju obzirom na sve resurse i kapacitete koje dvije države posjeduju“, kazao je Husović.

Kodheli se zahvalila na prijemu i saglasila se da su odnosi dvije države na najvišem mogućem nivou i da očekuje da će se intezivirati i ekonomska saradnja na svim nivoima.

„Imamo dosta mogućnosti za saradnju, naročito na ekonomskom i kulturnom planu. Postoje veliki potencijali za zajedničke projekte, u prvom redu mislim na mogućnosti Skadarskog jezera koje nas spaja i gdje bi se pravom vlaorizacijom postigli izuzetni rezultati na obostrano zadovoljstvo. Takođe, trebamo učiniti sve da se prošire sve ove aktivnosti kako je to predviđeno sa više bileteralnih ugovora između naše dvije države“, rekla je Kodheli.

Sastanku su prisustvovali i članovi Odbora za vanjske poslove Parlamenta Republike Albanije Adnor Shameti i Edinola Braha kao i sekretarka odbora Ina Jano, ambasador Republike Albanije u Crnoj Gori gospodin Kurtezi Ridi, kao i savjetnici potpredsjednika Vlade za regionalni razvoj Admir Adrović i Mirsad Nurković

Bonus video: