Danilović: Zakon nisu predložili Rusi, već je produkt svađalačke politike Vlade

Poslanik Ujedinjene je kazao da zadržavaju pravo da u aktuelnim uslovima bojkotuju izbore jer su prilike "nemoguće i neprihvatljive"
5858 pregleda 11 komentar(a)
Goran Danilović, Foto: Ujedinjena Crna Gora, Ujedinjena Crna Gora
Goran Danilović, Foto: Ujedinjena Crna Gora, Ujedinjena Crna Gora

Zakon o slobodi vjeroispovjesti nisu predložili ni Rusija, ni Kina, ni Srbija, već je taj zakon produkt svađalačke politike Vlade, rekao je poslanik Ujedinjene Crne Gore, Goran Danilović, tokom današnjeg susreta sa evropskim parlamentarcima.

"Da nismo politički akteri upravo ovdje i da nam je jedini izvor informacija RTVCG i mi bismo pomislili da su Zakon o slobodi vjeroispovjesti predložili; ili Ruska Federacija, ili Kina, ili Srbija, i to s namjerom da podstaknu političke nemire u Crnoj Gori. Ipak, Zakon je produkt svađalačke politike Vlade", rekao je Danilović, a kako je saopšteno iz Ujedinjene.

Danilović je, dodaje se, istakao i da slobodnih izbora nema u ovakvim prilikama.

"Prvo se mora povući Zakon o slobodi vjeroispovijesti jer je donesen mimo volje najveće vjerske zajednice u Crnoj Gori - Srpske pravoslavne crkve. Protiv tog neustavnog zakona dva puta nedjeljno u mnogim gradovima naše zemlje protestuje na ulicama najmanje po jedna četvrtina stanovnika. Izračunajte kolliko i kakvo je to nezadovoljstvo? To je kao da u Francuskoj šeta istovremeno i do dvadeset miliona ljudi. Mi smo u ovakvom stanju i zbog odnosa briselske birokratije prema ovdje nepromjenjivoj vlasti - to je velika sramota zbog koje je sve više evro-skeptika kod nas", istakao je on.

Danilović je kazao da zadržavaju pravo da u ovakvim uslovima bojkotuju izbore jer su prilike "nemoguće i neprihvatljive".

"Bojkot nije opredjeljenje opozicije niti naš dobrovoljni izbor, ali je mogućnost spašavanja političke časti ako je sve unaprijed poznato - kazao je Danilović. Pregovori sa vladinom većinom su mogući sa medijacijom i posredovanjem Evrope, i po ispunjenju prethodnih uslova", zaključio je Danilović.

Bonus video: