Postignut konsenzus za ratifikaciju demarkacije sa Crnom Gorom

Veselji je na svom Fejsbuk nalogu napisao da se za ovaj sporazum zahvaljuje premijeru Haradinaju, Demokratskom savezu Kosova, Socijaldemokratskoj inicijativi i potpredsjedniku Vlade Bedžetu Pacoliju
71 pregleda 43 komentar(a)
Bedžet Pacoli, Kadri Veselji, Ramuš Haradinaj, Foto: Facebook.com
Bedžet Pacoli, Kadri Veselji, Ramuš Haradinaj, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 24.02.2018. 16:45h

Predsjednik Skupštine Kosova Kadri Veselji saopštio je da je postignut dogovor sa DSK za ratifikaciju Sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom.

Veselji je na svom Fejsbuk nalogu napisao da se za ovaj sporazum zahvaljuje premijeru Haradinaju, Demokratskom savezu Kosova, Socijaldemokratskoj inicijativi i potpredsjedniku Vlade Bedžetu Pacoliju.

"Upravo smo postigli konsenzus za ratifikaciju Sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom. Želio bih da se zahvalim premijeru Haradinaju, Demokratskom Savezu Kosova, Socijaldemokratskoj inicijativi i potpredsjedniku Vlade Pacoliju zbog spremnosti da se postigne konsenzus i za vrlo konstruktivan dijalog. Ova saradnja treba da nas vodi i u drugim važnim procesima za zemlju", napisao je Veselji na Fejsbuku.

"Postignut konsenzus osigurava slobodu kretanja za građane"

Predsjednik Kosova Hašim Tači izjavio je da je današnji sporazum političkih partija o ratifikaciji Sporazuma o obilježavanju granične linije sa Crnom Gorom, izuzetno važna vijest za evropsku budućnost Kosova.

"Čestitam svim predstavnicima političkih partija za postignuti konsenzus, koji osigurava slobodu kretanja za građane Kosova u Šengen zoni. Ovo političko jedinstvo, treba da posluži kao osnova za rješavanje nacionalnih pitanja, koje zahtijevaju volju i spremnost da se prevaziđu politički i privatni interesi", napisao je Tači na Fejsbuku.

Bonus video: