"PRED IZBORE OBEĆAO BRDA I DOLINE"

Demokrate: Skandalozan i sraman ignorantski odnos Grbovića prema radnicima "Metalca"

"Neki radnici su samoinicijativno, više puta odlazli u Opštinu i tražili sastanak sa predsjednikom, ali ih je Grbović svakog puta izbjegao i time im poslao jasnu poruku da ga njihovi problemi ne interesuju", navodi se u saopštenju Demokrata
2049 pregleda 0 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora

Kada je pred parlamentarne izbore 2016. godine dočekao novog vlasnika "Metalca", predsjednik Opštine Nikšić, Veselin Grbović je radnicima i gradu obećao brda i doline, a danas nakon tri i po godine, ne samo da nema brda i dolina, već nema ni "Metalca", ali zato ima novih "žrtava tranzicije" iz koje Crna Gora nikako da izađe 30 godina, saopšteno je danas iz Demokratske Crne Gore. 

U saopštenju Demokrata se dodaje da je novo odlaganje početka proizvodnje u "Metalcu"  pratično stavljanje ključa u bravu tog preduzeća i ostavljanje čak 110 radnika na ulici.

"Skandalozan je i sraman ignorantski odnos Veselina Grbovića koji se niti jednom nije udostojio da obiđe radnike "Metalca" i porazgovara sa njima, osim kada je obećavao brda i doline, a kamoli da uloži napor da se kriza u preduzeću prevaziđe i proizvodnja nastavi. Ipak, neki radnici su samoinicijativno, više puta odlazli u Opštinu i tražili sastanak sa predsjednikom, ali ih je Grbović svakog puta izbjegao i time im poslao jasnu poruku da ga njihovi problemi ne interesuju", navodi se u saopštenju Demokrata.

Iz te partije su poručili da problemi radnika "Metalca" ne datiraju od skoro i nijesu mali. 

"Njima sa duguje dio oktobarske zarade, ali i plate iz novembra, decembra i januara, kada je proizvodnja bila smanjena ili je nije bilo uopšte. Takav odnos prema radnicima u potpunosti ogoljava nezainteresovanost nadležnih da riješe probleme radnika i da u dogovoru sa vlasnikom ponovo pokrenu proizvodnju. Oporavak "Metalca" predviđen je i Strateškim planom razvoja opštine Nikšić, ali je, kao što se u mnogimslučajevima pokazalo, taj plan samo mrtvo slovo na papiru koje služi za predizborne svrhe perjanicama Demokratske partije socijalista (DPS)", poručile su Demokrate.

Iz te partije navode i da odlaganje početka proizvodnje od 26. decembra pa sve do danas, radnicima "Metalca" samo otežava situaciju, jer ne mogu pronaći drugi posao, nadajući se riješavanju situacije u firmi u kojoj su stalno zaposleni. 

"Takav neodgovaran odnos nadležnih doveo je čak 110 porodica do velikih problema sa kojima se suočavaju uzdajući se u one koji su odgovorni za rješavanje tih problema, a koji se na njih uopšte ne osvrću. Demokrate apeluju na nadležno ministarstvo i Opštinu Nikšić da ne prebaciju lopticu sa jednih na druge, već da ispitaju da li je firma poslužila za transakcije isisavanja novca sumnjivim operacijama, kao i da, u skladu sa onim za šta ih građani plaćaju, riješe probleme u firmi, ili makar pomognu radnicima "Metalca", a nakon toga da država izvrši poravnanje sa vlasnikom", zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Preporučujemo za Vas