Medojević ponosan zbog tužbe Kacina: "Jubilarna 20. tužba raznih Milovih slugu"

“Ovo je još jedan u nizu Milovih plaćenika koji me je tužio zato što sam rekao da godinama priča laži o stanju u Crnoj Gori i da niko besplatno ne podržava Đukanovića”, rekao je Medojević
15042 pregleda 30 komentar(a)
Medojević, Foto: Boris Pejović
Medojević, Foto: Boris Pejović

Od septembra prošle godine Okružni sud u Ljubljani pokušava da uruči poziv jednom od lidera Demokratskog fronta Nebojši Medojeviću po tužbi bivšeg ambasadora Slovenije u NATO-u Jelka Kacina, a kako im to ne polazi za rukom taj posao je preuzeo podgorički Osnovni sud.

Na posljednjem ročištu koje je pred sutkinjom Stanojkom Pajović bilo zakazano prije desetak dana, Medojević, koji lično treba da primi tužbu, nije se pojavio, potvrđeno je “Vijestima”.

Kacin je tužbu najavio zbog Medojevićeve izjave slovenačkoj „Demokratiji“, gdje je optužio tu zemlju da igra ključnu ulogu u promociji predsjednika Mila Đukanovića u svijetu, a Kacina da je „najuspješniji promoter crnogorske mafije u Briselu“.

Jelko Kacin
Tužio i slovenački Dnevnik, ali ne bi o tome: Kacin(Foto: Savo Prelević)

Slovenački diplomata koji je zatim bio i poslanik Evropskog parlamenta nije želio da govori o tužbi koju je podnio protiv slovenačkog medija.

On je nakon što je prije dva dana čuo pitanje novinarke rekao da se javi sjutradan, a onda je ignorisao pozive i poruke “Vijesti”.

Kacin je ranije za slovenačke medije ranije izjavio da su one lažne i da je taj čovjek “pacijent”.

“Ovo su lažne optužbe i štete dobrom imenu. Taj čovjek jednostavno izmišlja i on je pacijent. Zbog njegovih izjava, odlučio sam da podnesem tužbu i imam sve argumente za svoje izjave”, rekao je Kacin za portal Svet24.

Medojević je u intervjuu podsjetio kako su Slovenci bili prvi strani investitori u Crnoj Gori, koji su se fokusirali na banke, osiguravajuća društva, kazina, brokerske kuće i investicione fondove i time, kako tvrdi, pokazali poseban interes za transakcije pogodne za pranje novca.

On je juče rekao “Vijestima” da je ponosan zbog ovakvih tužbi i da je ovo “jubilarna 20. tužba raznih Milovih slugu”.

“Ovo je još jedan u nizu Milovih plaćenika koji me je tužio zato što sam rekao da godinama priča laži o stanju u Crnoj Gori i da niko besplatno ne podržava Đukanovića”, rekao je Medojević.

On je kazao da je tužbu dobio od urednice slovenačke “Demokratije”, kao i da ne zna da ona ne može sudski da mu se uruči.

Iz Okružnog suda u Ljubljani su u odgovoru “Vijestima” naveli da rasprava još nije sazvana.

“Posljednja procesna radnja u predmetu podnesena je kao odgovor na tužbu od 30.4.2019, koja je od 12.9.2019. U fazi uručenja prvoj stranci ili imenovanoj osobi. Zbog faze postupka, ne možemo vam pružiti druge informacije”, navodi se u odgovoru.

Iz podgoričkog Osnovnog suda su u odgovoru naveli da je “formiran predmet a povodom zamolnice Okružnog suda u Ljubljani, preko Ministarstva pravde Crne Gore, radi uručenja pismena (dostavljanje poziva preko ovlašćenog lica)”.

Bonus video: