AKO SE OPOZICIJA DOGOVORI DA UČESTVUJE NA IZBORIMA

Joković: Pregovori o zajedničkom opozicionom nastupu u Tivtu sljedeće nedjelje

Joković je za "Dan" kazao da je uvjeren da bi pregovori kratko trajali i da bi lako došlo do dogovora
4977 pregleda 12 komentar(a)
Joković, Foto: Filip Roganović
Joković, Foto: Filip Roganović

Ako se opozicija dogovori da učestvuje na tivatskim izborima, pregovori o mogućem zajedničkom opozicionom nastupu mogli bi da počnu naredne sedmice i vjerujem da bi dogovor bio brzo postignut, saopštio je predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković.

On je za "Dan" kazao da je uvjeren da bi pregovori kratko trajali i da bi lako došlo do dogovora.

"Naravno, sve pod uslovom da sve opozicione stranke donesu odluku da nastupe. Mi smo već rekli da ako drugi u opoziciji odluče da nastupe nastupiće i SNP, s tim što ćemo se zalagati za zajednički nastup opozicije, i o tome smo spremni da razgovaramo ", rekao je Joković.

Na pitanje kada bi trebalo očekivati početak pregovora, imajući u vidu da rok za predaju lista u Tivtu ističe 11. marta, čelnik SNP-a naglasio je da bi trebalo očekivati da će dogovor biti brzo postignut.

"Vjerujem da će se stranke lako dogovoriti, samo da prethodno vidimo idemo li svi na izbore, imajući u vidu ukupne okolnosti, posebno nakon donošenja diskriminatorskog Zakona o slobodi vjeroispovijesti", istakao je Joković.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović donio je odluku o raspisivanju izbora za odbornike u Skupštini opštine Tivat, koji će biti održani 5. aprila.

Iz Nove srpske demokratije i koalicije Demokratski front ranije su saopštili da će učestvovati na tim izborima i izrazili uvjerenje da će biti formirana široka opoziciona koalicija. I drugi opozicioni subjekti su nagovijestili da se spremaju za izalazak na izbore u Tivtu.

U susret tim izborima, iz MUP-a je saopšteno da birač za lokalne tivatske izbore može izvršiti uvid u birački spisak direktno i preko internet portala, uz napomenu da je tačnost adrese na kojoj građanin živi veoma važna za tačnost biračkog spiska.

Opštinska izborna komisija (OIK) utvrdila je da je rok za podnošenje izbornih lista za odbornike od 23. februara do 11. marta. Birački odbori po biračkim mjestima biće imenovani najkasnije deset dana prije održavanja izbora. Opštinska izborna komisija će zbirnu izbornu listu utvrditi i proglasiti najkasnije do 21. marta.

Preporučujemo za Vas