Demos Tivat: Zloupotreba službenih automobila odlika korumpirane vlasti

„Nepropisno parkiranje i zaustavljanje, vožnja službenih automobila van radnog vremena, iz mandata u mandat, a na teret zajedničkog novca svih građana, nisu novost za Tivćane i odlika su izvršioca korumpirane vlasti“, navodi se u saopštenju Demosa
5403 pregleda 3 komentar(a)
Nepropisno parkirani službeni automobili, Foto: Demos
Nepropisno parkirani službeni automobili, Foto: Demos

Opštinski odbor Demosa u Tivtu upozorio je na zloupotrebu službenih automobila u ovoj opštini.

„Nepropisno parkiranje i zaustavljanje, vožnja službenih automobila van radnog vremena, iz mandata u mandat, a na teret zajedničkog novca svih građana, nisu novost za Tivćane i odlika su izvršioca korumpirane vlasti“, navodi se u saopštenju Demosa.

Oni su dodali da se bahatost lokalnih funkcionera u prethodnom mandatu se može najbolje vidjeti u (ne)poštovanju najjednostavnih pravila, te da vlast, kako kažu, nije u stanju da budu u službi građana od kojih primaju platu.

Demos upozorava na zloupotrebu službenih automobila
Demos upozorava na zloupotrebu službenih automobila(Foto: Demos)

„Radi se o bahatim funkcionerima koji su na štetu građana nekoliko puta riješavali svoje stambeno pitanje. Naš Tivat i naša Crna Gora ne smiju da budu plijen bilo koje vlasti, ili pojedinaca bliskih vlasti“, istakli su iz ove stranke.

Iz Demosa upozoravaju i na druge probleme u Tivtu, upoređujući, navodno ponašanje lokalne vlasti.

„Dok za male Tivćane nema mjesta u vrtiću, vlast u našem gradu je tajkunima oprostila novac kojim su mogla biti izgrađena dva savremena vrtića. Za sve vrijeme njihove bahatosti i pljačke budžeta grada, Tivćani najurednije u državi plaćaju svoje obaveze, poreze i mjesečne dažbine“, kazali su iz Demosa.

Oni su dodali da moraju da važe za sve.

„Naši građani su zarobljeni od strane korumpiranih političara na vlasti. Zbog neznanja i pohlepe, politička elita na vlasti pravi pogrešne izbore. Oni brinu samo o tome kako da zaposle članove svojih stranaka, a ne o tome kako da razvijaju privredu i infrastrukturu našeg grada. Umjesto da najviši funkcioneri vlasti budu uzor mladima, oni se ponašaju bahato i neodgovorno“, navodi se u saopštenju ove partije.

Iz Demosa su još kazali da interesi građana moraju da budu na prvom mjestu, a ne politička elita.

„Odlučni smo da se sa sugrađanima borimo do ostvarivanja zajedničkih ciljeva - da stvorimo sistem koji će prestati da uzima i početi da daje građanima. Alternativa sadašnjoj vlasti će omogućiti da budemo ravnopravni i slobodni, da radimo i zaradimo za pristojan život. Grad u kome će važiti jednaka pravila za sve mora biti naš izbor“, zaključili su iz Demosa.

Bonus video: