Demokratski front još čeka Jovićevića

Čelnici Fronta ranije su tražili od ostatka opozicije da podrži Jovićevića, što je većina odbila, a predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović pozvao je Jovićevića da odustane od kandidature
545 pregleda 38 komentar(a)
Andrija Jovićević (Novine)
Andrija Jovićević (Novine)
Ažurirano: 24.02.2018. 07:24h

Andrija Jovićević trebalo bi do sredine nedjelje da odgovori čelnicima Demokratskog fronta (DF) da li će učestvovati na predsjedničkim izborima, saznaju “Vijesti”. Čelnici tog političkog saveza razgovarali su sa bivšim ministrom unutrašnjih poslova o mogućem učešću u izbornoj trci, ali je on tražio još vremena da odluči.

“Smatramo da je Jovićević ličnost koja bi mogla da privuče opozicione birače i pobijedi kandidata Demokratske partije socijalista (DPS). S obzirom na rokove za promociju kandidata i prikupljanje potpisa, smatramo da bi što prije trebalo da izađemo sa kandidatom”, kazao je sagovornik “Vijesti”, navodeći da čelnici Fronta očekuju da Jovićevića podrže i još neke opozicione partije.

Jovićević juče nije odgovarao na pozive i poruke novinara “Vijesti”.

Čelnici Fronta ranije su tražili od ostatka opozicije da podrži Jovićevića, što je većina odbila, a predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović pozvao je Jovićevića da odustane od kandidature. Time bi, kako je kazao Abazović, dopustio da opozicija nađe treću osobu za predsjedničke izbore.

Abazović je tada, između ostalog, kazao da Jovićević nije dobar kandidat jer je bio dio vlade Mila Đukanovića i “o njemu govorio hvalospjeve”.

Poslanik DF-a Jovan Vučurović kazao je da Abazovićeve izjave ne doprinose naporima da se dođe do dogovora.

“Kritike na račun DF ne stoje i nije nam jasno zašto je Abazović, ili neko drugi koji se eventualno krije iza njegovih stavova, saopštio nešto što samo može da nanese štetu vrlo značajnom iskoraku opozicije”, saopštio je juče Vučurović.

On je dodao da DF-u niko ne može uskratiti pravo da podrže onog nestranačkog kandidata za kojega smatraju “da može pobijediti predstavnika režima”.

“Iza takve ličnosti bi, nesumnjivo, punim kapacitetom stala i čitava infrastruktura DF-a, kao najsnažnije opozicione grupacije, što je takođe činjenica koju je Abazović, vjerovatno slučajno, zaboravio da kaže, a koja je, u konačnom, presudna da bi kandidat opozicije odnio pobjedu”, kazao je on i istakao da je DF pokazao sposobnost da prepozna nestranačku ličnost koja može da pobijedi kandidata režima uoči predsjedničkih izbora 2013. godine.

Bonus video: