Savović: Lideri građanske opozicije moraju stati uz Kneževića

"Takvo "liderstvo", takvo opoziciono djelovanje, ne pokazuje da postoji zajednički cilj, zajednička premisa cijele opozicije - razvlašćivanje onih koji nas već decenijama guraju u ambis",
471 pregleda 35 komentar(a)
Željko Savović, Foto: Privatna arhiva
Željko Savović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 23.02.2018. 20:34h

Predsjednik OO Demosa Danilovgrad Željko Savović pružio je otvorenu podršku poslaniku Demokratskog fronta i predsjedniku Demokratske napordne partije Milanu Kneževiću.

U saopštenju je naveo da je "više nego očigledno da je presuda Kneževiću nastavak političkog progona u vrijeme pregovora i dogovora opozicije oko zajedničkog kandidata, u vrijeme trajanja afere u čiji "uspjeh" i oni koji su je izmislili sve manje vjeruju".

"Da li lideri opozicionih stranaka imaju zajednički interes, da li ih zabrinjava ugnjetavanje svojih kolega koje ugnjetač opravdava legitimnošću? Zbog čega se ne izražava podrška Milanu Kneževiću, ne samo kao lideru opozicione DNP, već ljudska i opozicionarska? Da li lideri građanske opozicije imaju prava da ne daju podršku lideru druge opozicione stranke, kada ga progoni pomenuti mafijaški režim? Možda imaju, ali u svoje lično ime i svakako ne u ime ogromnog broja opozicinih simpatizera, među kojima su i njihovi simpatizeri, niti u ime članova svojih stranaka. Takvo "liderstvo", takvo opoziciono djelovanje, ne pokazuje da postoji zajednički cilj, zajednička premisa cijele opozicije - razvlašćivanje onih koji nas već decenijama guraju u ambis", navodi se u saopštenju Savovića.

Bonus video: