Brajović-Guerini: Ne treba olako shvatati lažne vijesti i dezinformacije

Predsjednik Skupštine je ocijenio veoma značajnim NATO partnerstvo, kao i otvorenu i konkretnu podršku Italije Crnoj Gori u integracionom procesu
1085 pregleda 4 komentar(a)
Guerini i Brajović, Foto: Skupština Crne Gore
Guerini i Brajović, Foto: Skupština Crne Gore

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je danas ministra odbrane Italije Lorenca Guerinija koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

"Predsjednik Brajović je u razgovoru sa ministrom odbrane, ujedno i parlamentarcem sa značajnim iskustvom, izrazio zadovoljstvo visokim nivoom sveukupnih odnosa Crne Gore i Republike Italije, pri čemu parlamentarna saradnja sa Senatom i Predstavničkim domom zauzima značajno mjesto. Pored redovnih susreta na najvišem nivou, akcentovana je saradnja parlamentarnih radnih tijela na evropskom putu naše zemlje, kao i značaj parlamentarne diplomatije u zajedničkim vizijama dvije države", navodi se u saopštenju kabineta predsjednika parlamenta.

Brajović je, kako navode, ocijenio veoma značajnim NATO partnerstvo, kao i otvorenu i konkretnu podršku Italije Crnoj Gori u integracionom procesu.

Guerini je, dodaje se, izrazio zadovoljstvo što je kao prvi predstavnik Vlade Italije u prilici da posjeti Crnu Goru i potvrdi prijateljstvo dvije države. "On je istakao da Italija veoma cijeni ulogu naše zemlje u NATO savezu i doprinosu regionalnoj stabilnosti, kao i da prepoznaje sve što je Crna Gora kao promoter građanskih vrijednosti, učinila na svom putu ka Evropskoj uniji", stoji u saopštenju.

Na sastanku je, dodaje se, bilo riječi o ekonomskoj saradnji, kao i izazovima sa kojima se suočavaju dvije države, region i Evropska unija.

"Sagovornici su se saglasili da ne treba olako shvatati lažne vijesti i dezinformacije koje svojim uticajem na rast populizma pa i izborne procese, predstavljaju opasnost za demokratske države, čemu i NATO pridaje veliki značaj", stoji u saopštenju.

Sastanku sa ministrom odbrane Italije je prisustvovao i potpredsjednik Skupštine, Genci Nimanbegu.

Bonus video: