Vlada: Kampanjom dezinformacija, mnogi nastoje da onemoguće dijalog

"Svaki pokušaj osporavanja pojedinaca ili cijelih timova, ujedno je i pokušaj urušavanja cjelokupnog dijaloga", kazali su iz Vlade
3570 pregleda 30 komentar(a)
Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije i predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković, Foto: Vlada Crne Gore
Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije i predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković, Foto: Vlada Crne Gore

Vlada obezbjeđuje ambijent za uspješne pregovore ekspertskih timova, i ne komentariše njihovu strukturu, saopšteno je danas iz Vlade.

Prvi sastanak ekspertskih timova Vlade i Mitropolije crnogorsko primorske (MCP) u vezi sa Zakonom o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, biće održan u srijedu.

Iz Vlade su kazali da, kako bi obezbijedili ambijent za uspješne pregovore dvaju ekspertskih timova, neće komentarisati pojedine medijsko-političke navode u odnosu na strukturu njenog pregovaračkog tima.

"Svaki pokušaj osporavanja pojedinaca ili cijelih timova, ujedno je i pokušaj urušavanja cjelokupnog dijaloga", kazali su iz Vlade.

Ocjenjuje se da to samo potvrđuje da mnogi, kampanjom širenja dezinformacija, nastoje da onemoguće dijalog koji treba da dovede do rješenja i kompromisa, kojem je Vlada posvećena.

Navodi se će imajući u vidu da aktuelna istraživanja pokazuju da dvije trećine građana Crne Gore smatra da je rješenje ovog pitanja u dijalogu, sa punim uvažavanjem komunicirati s ekspertskim timom crkve, bez pretenzija da se bavimo pitanjem profesionalnog i/ili ličnog kredibiliteta njegovih članova.

"U uvjerenju da je dijalog države i crkve jedini ispravan način, u najboljoj vjeri i namjeri očekujemo početak razgovora o Zakonu, na dobrobit svih građana Crne Gore", poručili su iz Vlade.

Bonus video: