Demokrate: Nemar DPS i Vlade Crne Gore otjerao turiste sa Žabljaka

"DPS očekivano za propast sezone krivca traži u vremenskim uslovima, a nikako u sopstvenoj nesposobnosti"
4189 pregleda 11 komentar(a)
Savin kuk, Foto: Demokratska Crna Gora
Savin kuk, Foto: Demokratska Crna Gora

Skijalište Savin kuk, nekada jedno od najljepših skijališta i okosnica žabljačkog turizma, od dolaska Demokratske partije socijalista (DPS) na vlast, potpuno je poharano, devastirano i zapušteno, saopšteno je danas iz demokratske Crne Gore.

"Nesposobnost i bahatost aktuelnog rukovodstva Ski centra Durmitor, te nemar Vlade Crne Gore i čelnika lokalne uprave, praktično su otjerali turiste sa Žabljaka. Ipak, DPS očekivano za propast sezone krivca traži u vremenskim uslovima, a nikako u sopstvenoj nesposobnosti. Jedan od flagrantnih primjera nesposobnosti menadžmenta Ski centra Durmitor, osim nagomilanog duga, jeste i smanjenje kapaciteta skijališta, ali nikako i smanjenje dnevnog ski pasa koji naplaćuju po punim cijenama", navodi se u saopštenju Demokrata.

Iz te partije su dodali da su turisti koji su ove godine boravili na Žabljaku, u danima kada je u funkciji bila samo jedna, najmanja staza na skijalištu, plaćali ski pas kao da je u funckiji kompletno skijalište.

"Takođe, sramno je naplaćivanje "panoramskog razgledanja planine" po cijeni od 10 eura, koliko je jedna vožnja iznosila u januaru, što je dovelo do toga da se gotovo niko nije odlučio za tu aktivnost i što je stvaralo dodatne gubitke preduzeću. Osim toga, nesposobnost menadžmenta skijališta ogleda se i u skidanju sidara sa žičare na stazi Dernek, koja je mogla biti funkcionalna tokom vikenda kada je bilo snijega, a kada se ski lift zbog vjetra nije mogao staviti u funkciju", poručile su Demokrate.

Oni pozivaju funkcionere DPS, koji čine rukovodstvo Ski centra Durmitor, da odgovore na sljedeća pitanja:

"Zašto naplaćujete cjelodnevne ski pasove 13 eura, kada je u funckiji samo jedna staza?

Gdje su nestala sidra sa Derneka?

Zašto panoramsko razgledanje planine, odnosno jedna vožnja, košta kao cjelodnevni ski pas kada se moguće voziti liftom od 10 ujutru do 16h popodne?

Zašto ste napravili enormne dugove i unazadili skijalište?

Zašto nije uložen niti jedan jedini cent u skijalište na Durmitoru?

I u konačnom, jeste li svjesni da ste otjerali sve turiste sa Žabljaka vašom alavošću i nesposobnošću?"

Demokrate su navele da je malo vjerovatno da će dobiti odgovore za koje je zainteresovana cjelokupna javnost.

"Jasno je da se moglo i pametnije i drugačije. Naravno, pod uslovom da su na čelu države, grada, i Ski centra ljudi koji su odgovorni, sposobni i okrenuti opštem dobru, a ne punjenju vlastitih džepova i zaštiti ličnih interesa. Predizborna obećanja o rekonstukciji skijališta funckioneri DPS-a su ubrzo zaboravili, ali su ih građani Žabljaka i turistički radnici itekako dobro zapamtili i sigurni smo da će im to pokazati na prvim sledećim izborima", zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Bonus video: