Ujedinjena: Pozdravljamo odluku DF-a i Demokrata

"Čestitamo na hrabrosti i vjerujemo da ovakve odluke mogu donijeti buduće zajedništvo", saopšteno je iz Ujedinjene.
5637 pregleda 37 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ujedinjena Crna Gora pozdravlja odluke Demokratske Crne Gore i Demokratskog fronta da ne nastupe na predstojećim lokalnim izborima u Tivtu.

"Kao što smo saopštili na svojoj konferenciji za novinare održanoj prije 15 dana u Podgorici, uslovi za održavanje izbora nisu bili nikad gori i postojala je velika opasnost da se nekom nepromišljenom odlukom iznevjeri javnost, prije svega opoziciona, koja zahtijeva složno odlučivanje i zajedničku politiku opozicionih političkih subjekata. Na istoj konferenciji smo saopštili da je Demokratska partija socijalista već zapečatila sudbinu tivatskih izbora zloupotrebom javnih-državnih resursa, te da im ti lokalni izbori u stvari samo trebaju da pokažu redovnost prilika i obesmisle zahtjeve opozcije za fer i slobodnim izborima", saopšteno je iz Ujedinjene.

Ova partija smatra i od svog osnivanja se "zalaže za princip da se DPS-u ne smije popustiti i da naša politička poruka mora biti jasna – ili ćemo dobiti izbore po mjeri slobodnih evropskih država, ili će u Crnoj Gori zavladati jednopartijski sistem, koji pune tri decenije suštinski jedino i funkcioniše."

"Pozivamo kolege iz opozicije da sljedeće političke korake dogovorimo, pokažemo odlučnost i spremnost da nikada više nećemo pristati, ni po koju cijenu, na pripremljene političke gubitke i poraze koji se finansiraju našim novcem. Čestitamo na hrabrosti i vjerujemo da ovakve odluke mogu donijeti buduće zajedništvo", saopšteno je iz Ujedinjene.

Bonus video: