"Mrtva očajnička trka izmedju Ivana i Ranka ko će grđe da udari na svetinje"

Zogović: Krivokapić potvrdio da je i dalje spreman da drži kesu DPS-u

"Građani su prepoznali sulude namjere dotrajalog diktatora i njegovih političkih trabanata. Zato je većinska Crna Gora u mirnim litijama koje organizuje naša Crkva i koje su svojom veličinom i dostojanstvom zadivile cijelu planetu. Svi oni koji vole i poštuju svoju Crkvu, a koji su podržavali DPS, SDP i SD treba da se distanciraju od tih prevaziđenih retrogradnih politika koje bi da prave partijske crkve", kaže se u saopštenju
8841 pregleda 57 komentar(a)
Milun Zogović, Foto: DF
Milun Zogović, Foto: DF

Poslednjih dana crnogorska javnost opterećena  je natjecanjem između bivših i sadašnjih političkih konkubina DPS-a. Trka u dodvoravanju diktatoru, kroz podle napade na Srpsku Pravoslavnu Crkvu između  SDP-a  koji  je van vlasti i SD-a  koji  je u vlasti  dobija tragikomične razmjere, saopštio je poslanik DF-a Milun Zogović. 

" Zebnja i stud uvukla se u redove SD-a kada je Ranko Krivokapić  sinoć sa partijskog glasila DPS-a poručio da je u stvari on najbolji zaštitnik lika i djela  Mila Đukanovića  nudeći  se da odmijeni   Brajovića bas kako je on nekada njega ražalovao", kaže se u saopštenju. 

Zogović tvrdi da " nikada Crkva nije „otimala i zatirala“ nego bi Đukanović, Krivokapić i Brajović  da zatru svetu Crkvu i otmu njenu imovinu."

"Građani su prepoznali  sulude namjere dotrajalog diktatora i njegovih političkih trabanata. Zato je većinska Crna Gora u mirnim litijama koje organizuje naša  Crkva i koje su svojom veličinom i dostojanstvom zadivile cijelu planetu. Svi oni koji vole i poštuju svoju Crkvu, a koji su podržavali  DPS, SDP i SD treba da se distanciraju od  tih prevaziđenih retrogradnih politika koje bi da prave partijske crkve", kaže se u saopštenju.

Povezani članci

08. Mart 2020.

Krivokapić: Za SPC sporno da vrati oteto

Kako saopštava Zogović, "ne može se u isto vrijeme braniti Crkva od Đukanovića i davati podrška Đukanoviću, Brajoviću i Krivokapiću koji bi da otmu tu istu Crkvu  koju  branimo od njihove sulude politike. To je stvar morala, etike i mentalne higijene. Mrtva očajnička  trka izmedju Ivana i Ranka ko će grđe da udari na svetinje. Takmičenje u antipravoslavnju i srbofobiji pod lažnom zavjesom odbrane države. Odbrane  od njenih građana". 

"Gubitak kompasa, poimanje države kao feuda koji pripada njima a ne narodu. Demonstracija netrpeljivosti, neprijateljstva i mržnje prema tradicionalnoj Crnoj Gori i svim njenim vrijednostima. Brutalni izraz onog najgoreg što egzistira javnom životom. Satkanog od istorijskog falsifikata  spakovanog u slameni šešir, radi širenja lažnih vijesti. Formalno rukovostvo SDP-a, ako zaista želi nešto dobro Crnoj Gori mora se odreći barijera i međaša koje im je postavio Ranko Krivokapić i koje sada slijepo slijedi Ivan Brajović i njegov SD. Ako žele da politički prežive. Ili će jednostavno priznati da su i oni kao i njihov politički otac Krivokapić spremni da do kraja drže kesu DPS-u. Pristajući da dijele sudbinu odlazećeg režima. Što je očigledno cilj Krivokapića, ako on nije predsjednik ni SDP ne treba da politički preživi.  Stvar izbora i političke emancipacije. Bitno je da je tim politikama vrijeme isteklo", kaže se u saopštenju Zogovića.

"Probudila se Crna Gora i ona više ne pristaje na lažne kompromise, a priča o odbrani držve od nepostojećih neprijatelja totalni passe. Pošteno je, da Đukanović i Krivokapić dijele istu političku sudbinu, ipak je dukljanizacija Krivokapićev projekat.  A najnovija dešavanja i odgovor naroda najbolja potvrda  promašenosti, izopačenosti i neuspjeha koji je na sreću Crne Gore ovih dana doživjela izdajnička ideologija Sekule Drljevića", zaključuje se u Zogovićevom saopštenju.   

Preporučujemo za Vas