Marković razgovarao sa predstavnicima SDP: Očuvanje građanskog karaktera najbolje rješenje za CG i građane

Iz Vlade su kazali da su se Marković i Vuksanović Stanković fokusirali na pitanje daljeg unapređenje funkcionalnosti demokratskih institucija kao preduslova za napredak u procesu evropske integracije
2327 pregleda 11 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Gov.me
Sa sastanka, Foto: Gov.me

Pitanje funkcionalnosti državnih institucija i njihova kompetentnost i odgovornost, bila je tema sastanka predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića i delegacije Socijaldemokratske partije Crne Gore (SDP) na čelu sa predsjednicom stranke Draginjom Vuksanović, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

U saopštenju se dodaje da je na sastanku postignuta saglasnost da društvena sinergija koja bi mogla proisteći iz inicijative Savez za Evropu treba da ima za prvenstveni cilj očuvanje građanskog karaktera kao najboljeg rješenja za Crnu Goru i građane.

Iz Vlade su kazali da su se Marković i Vuksanović Stanković fokusirali na pitanje daljeg unapređenje funkcionalnosti demokratskih institucija kao preduslova za napredak u procesu evropske integracije.

"Predstavnici Socijaldemokratske partije podsjetili su da je ta stranka od svog nastanka za cilj imala nezavisnu i demokratsku Crnu Goru te da u tom smislu pozitivnim ocjenjuje premijerovu inicijativu Savez za Evropu ocjenjujući da je svaki dijalog predstavlja kvalitet više na demokratizaciji zemlje", navodi se u saopštenju Vlade Crne Gore.

Sastanku su prisustvovali, u ime Vlade i potpredsjednik za ekonomsku politiku i finansijski sistem Milutin Simović i glavni pregovarač Crne Gore sa Evropskom unijom Aleksandar Drljević, a u ime Socijaldemokratske partije zamjenik predsjednice Raško Konjević i članovi Glavnog odbora Izet Bralić i Skender Elezagić.

Bonus video: