SDP predala izbornu listu: 5. aprila se održava referendum za odbranu Aerodroma Tivat

“Tako i u Tivtu, naša borba je da Odbranimo grad od pohlepe pojedinaca i od njihove loše politike kojom su građane Tivta lišili prava da žive u uređenoj i bogatoj lokalnoj zajednici sa riješenim ključnim infrastrukturnim problemima grada", kazao je Đurović
1726 pregleda 18 komentar(a)
Đurović predaje izbornu listu, Foto: SDP
Đurović predaje izbornu listu, Foto: SDP

Socijaldemokratska partija (SDP) je podnijela Opštinskoj izbornoj komisiji izbornu listu za lokalne izbore u Tivtu, pod naziviom SDP – Odbranimo grad, saopšteno je iz ove stranke.

Listu je predao je njen nosilac, predsjednik Opštinskog odbora SDP Tivta Aleksandar Đurović u pratnji aktivista i portparola SDP Mirka Stanića.

Đurović je kazao kako je SDP na političkoj sceni prepoznata kao partija koja štiti državne resurse, te koja se zalaže da od njih korist imaju samo građani.

“Tako i u Tivtu, naša borba je da Odbranimo grad od pohlepe pojedinaca i od njihove loše politike kojom su građane Tivta lišili prava da žive u uređenoj i bogatoj lokalnoj zajednici sa riješenim ključnim infrastrukturnim problemima grada", kazao je Đurović.

On je dodao da će SDP voditi nepokolebljivu borbu da se o resursima pitaju samo građani, kao i o svim vitalnim pitanjima razvoja ovog grada.

“Najupečatljiviji primjer je otuđenje našeg Aerodroma, koje se želi obaviti bez prethodnog izjašnjavanja Tivćana i Tivćanki na lokalnom referendumu. Zato se za nas 5. aprila odrzava referendum za odbranu Aerodroma Tivat koju je do sada podrzalo više od 1200 naših sugrađana. Zato na predstojećem referendumu 5. aprila mi odlučujemo da li naši resursi treba da pripadaju nama, i od njih korist imaju svi građani Tivta", kazao je Đurović.

Ona je istakao da građani Tivta žele da njima služi Aerodrom, a ne političarima iz Podgorice

“Mi smo uvjereni da Tivćani žele da Aerodrom Tivat služi našim građanima, a ne političarima iz Podgorice. Odlučujemo i o tome da investitori treba da plate komunalnu infrastrukturu koju koriste, a koju su izgradili građani Tivta. Kome će su služiti naši resursi i ko će o njima odlučivati, ključno je pitanje na koje ćemo dati odgovor 5. aprila i zato mi kažemo da su ovi izbori referendum o nezavisnosti Tivta, borba za naše pravo da odlučujemo o svojoj budućnosti”, zaključio je Đurović.

Bonus video: