Vukićević Markoviću: Stavite građanina u fokus politike, na taj način će nas i Brisel lakše i brže prihvatiti

Marković je kazao da se njegova Vlada skoncentrisala prije svega na životna pitanja građana, stabilizaciju javnih finansija i valorizacju resursa u Sjevernom regionu, ali da vidi mogućnosti za dalji napredak
1901 pregleda 2 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore

Stavite građanina u fokus politike, na taj način će nas i Brisel lakše i brže prihvatiti, kazala je nezavisna poslanica Anka Vukićević na sastanku sa predsjednikom Vlade Crne Gore Duškom Markovićem.

Kako je saopšteno iz Vlade Crne Gore, Marković se saglasio sa izjavom Vukićević.

Marković i Vukićević su danas razgovarali u okviru inicijative "Savez za Evropu".

"Zaključeno je da je dalji napredak u fokusiranju Vlade na potrebe i interese građana najbolji garant nastavka naše uspješne evropske integracije", navodi se u saopštenju Vlade.

Marković je kazao da se njegova Vlada skoncentrisala prije svega na životna pitanja građana, stabilizaciju javnih finansija i valorizacju resursa u Sjevernom regionu, ali da vidi mogućnosti za dalji napredak.

U saopštenju Vlade se navodi da su Marković i Vukićević kazali da dijele stav da očuvanje životne sredine i prostora kao i bogatih resursa kojima Crna Gora raspolaže predstavlja izazov na kojem zajedno treba da rade svi segmenti društva za dobrobit svih građana.

Sastanku je prisustvovao i glavni pregovarač Crne Gore sa Evropskom unijom Aleksandar Drljević.

Bonus video: