"VRIJEME ĆE POKAZATI DA SMO U PRAVU"

LP: Nećemo na izbore u Tivtu u ovim okolnostima

“Vjerujemo da će nakon što Tivat nekoliko godina odmori od liberala takav pristup donijeti rezultat, jer jednostavno mora. To se već pokazuje i kroz predate liste za predstojeće lokalne izbore”
2693 pregleda 8 komentar(a)
Ilustracija
Ilustracija

Liberalna partija (LP) neće učestvovati na izborima u Tivtu jer smatraju da njihove ideje savremenog liberlizma u ovom trenutku nemaju željenu podršku u tom gradu.

Iz te partije su naveli da nakon lošeg rezultata na prethodnim lokalnim izborima, nijesu uspjeli da na dovoljno kvalitetan način liberalnu ideju ožive u Tivtu ni da identifikuj one koji bi mogli biti nosioci te ideje.

“LP neće učestvovati na izborima u Tivtu jer smo jasno stekli uvid da ideje savremenog liberalizma i ono što je program LP-a i djelovanje u odnosu na aktuelne političke teme u Crnoj Gori u ovom trenutku nemaju za nas željenu podršku u tom gradu”, naveli su iz LP.

Kako su rekli, toga su svjesni i prihvataju to kao činjenicu.

“Određene lekcije, koje su nas i dovele u Tivtu na tu poziciju, smo naučili i ne želimo ih ponavljati, upravo radi budućnosti LP-a i liberalnog programa", neveli su iz te partije.

Iz LP su kazali da je njihova ideja da budu strpljivi, konkretni, precizni, da na odgovarajući način komuniciraju sa Tivćanima, prenose ideje i prezentuju graničnike njihovog političkog djelovanja.

“Vjerujemo da će nakon što Tivat nekoliko godina odmori od liberala takav pristup donijeti rezultat, jer jednostavno mora. To se već pokazuje i kroz predate liste za predstojeće lokalne izbore”, kazali su iz LP.

Kako su rekli, sa jedne strane imaju značajan broj stranaka socijalističke orjentacije, a sa druge liste grupa građana bez jasnog političkog i ideološkog pravca.

“Unutar takvog rasporeda snaga nama se nije otvorio prostor da ostvarimo ono što želimo, iako to jeste čudno u gradu, koji je otvoren prema svijetu i gdje bi se pretpostavilo da liberalne ideje imaju jaku bazu i lako se prihvataju i sprovode", kaže se u saopštenju.

Kako su rekli, moraju prihvatiti i svoju partijsku odgovornost, manjak energije i angažovanja u Tivtu u proteklom periodu.

Iz te paritije su naveli da vjeruju da će svi oni koji su u ovom i prethodnom izbornom ciklusu u Tivtu svoje ideje pokušali ostvariti kroz neke druge političke organizacije, koje su im se učinile boljim, kao alternativa LP-u, uvidjeti ipak da su bili u zabludi.

“To se jasno pokazuje u praksi. Promašenih koraka, nesporazuma, pogrešnih procjena unutar liberalnog glasačkog korpusa bilo je na pretek i to se vidi na političkoj mapi Crne Gore. LP je sa njima spreman ući u novi zamah”, naveli su u saopštenju.

Kako su kazali, navodne bojkote ne žele da komentarišu, jer imaju komičnu situaciju da izbore bojkotuju oni koji od osnivanja nisu ni učestvovali na tivatskim izborima.

"Evo već drugi izbori da ih navodno bojkotuju! Nikad nisu ni učestvovali. Šta konkretno bojkotuju? Isto su tako mogli da kažu da bojkotuju izbore na Šri Lanci”, kazali su iz LP.

Iz te parije su rekli da vjeruju da će njihovi članovi glas dati strankama koji su im ključni partneri na državnom nivou.

“Upućujemo ih na to, jer je to partnerski i politički odgovorno”, naveli su u saopštenju.

Preporučujemo za Vas