Demokrate: Kazniti subjekte koji su u pandemiji vidjeli prostor za dodatni profit

"Državni organi moraju da obezbijede i pojačan nadzor nad prometom medicinskih sredstava u uslovima vanrednosti i da intervenišu preventivno, a naročito da utiču na cjenovnu politiku u odnosu na one proizvode koji su neophodni u borbi sa rasprostranjenim virusom"
2986 pregleda 2 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora

Nadležni državni organi su dužni da odmah bez odlaganja izvrše inspekcijske kontrole i utvrde da li su pojedine apoteke u Crnoj Gori podigle cijenu medicinskog alkohola u uslovima pandemije, saopšteno je danas iz Demokratske Crne Gore.

U većini podgoričkih apoteka juče nije bilo medicinskog alkohola. Građani su tvrdili da su cijene medicinskog alkohola drastično skočile u rijetkim apotekama koje ga imaju.

"Prema javno dostupnim informacijama postoji osnovana sumnja da su pojedine apoteke iskoristile situaciju u vezi sa virusom korona usljed koje je došlo do povećane potražnje za medicinskim alkoholom i brojnim drugim preventivnim medicinskim sredstvima kako bi ostvarile dodatni profit", istakle su Demokrate.

Oni poručuju da najoštrije osuđuju takva postupanja, jer su prije svega nemoralna, a potom neodgovorna i veoma opasna.

"Državni organi moraju da obezbijede i pojačan nadzor nad prometom medicinskih sredstava u uslovima vanrednosti i da intervenišu preventivno, a naročito da utiču na cjenovnu politiku u odnosu na one proizvode koji su neophodni u borbi sa rasprostranjenim virusom. Svim građanima Crne Gore moraju da budu dostupna preventivna sredstva zaštite od virusa i to je država dužna da garantuje i obezbijedi. Oni subjekti koji su u uslovima pandemije vidjeli prostor za svoj dodatni profit, moraju biti kažnjeni. Zahtjevamo da nadležni organi u najkraćem roku izvrše kontrolu i objave listu onih apoteka za koje se utvrdi da su povećale cijene navedenih proizvoda.

Vlada Crne Gore je danas saopštila da je neprihvatljivo svako povećanje cijena proizvoda za dezinfekciju i higijenu.

Bonus video: