URA: Đukanovićevo bahaćenje po Majamiju i zloupotreba državnih resursa nijesu javni interes

Oni su dodali da dok se pritom nedavno bahatio po Majamiju, a državi nedostaje medicinskih sredstava što se najbolje vidi u kriznim situacijama
1848 pregleda 0 komentar(a)
Građanski pokret URA, Foto: URA
Građanski pokret URA, Foto: URA

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović time što je priznao da je koristio vladin avion, a to je mjesecima krio od crnogorske javnosti cinkari Vladu, saopštili su iz Građanskog pokreta Ura.

Oni su dodali da dok se pritom nedavno bahatio po Majamiju, a državi nedostaje medicinskih sredstava što se najbolje vidi u kriznim situacijama.

Ističu da to nipošto ne predstavlja javni interes i da je činjenica "da je nakon višemjesečnih neistina, prikrivanja informacija i smijanja u lice crnogorskoj javnosti, Đukanović priznao da je koristio vladin avion krajem decembra prošle godine u tajne svrhe“.

“Što još jednom pokazuje o koliko se neodgovornom i licemjernom ponašanju radi. Što je stariji, to je Đukanovićev egotrip kritičniji i veći, pa je bitnije dokazivati nekakvu umišljenu silu, nego položiti račune građanima čije je resurse po ko zna koji put zloupotrijebio”, ukazali su u Građanskom pokretu URA.

URA podsjeća da “ništa manje sramno nije ni ponašanje zarobljenog i partijskog tužilaštva, koje za skoro četiri mjeseca nije uradilo ništa kako bi ispitalo ovu i brojne druge zloupotrebe Đukanovića“.

“Skupo su Crnu Goru koštali pubertetski i adolescentni dani tada ratobornog Đukanovića, spremnog da deportuje i etnički čisti sve koji nijesu u dovoljnoj mjeri Miloševićevi pioni poput njega, a skupo Crnu Goru košta i njegova na funkciji dočekana starost, u kojoj očigledno gubi svaki kompas i u autokratskoj tvrdoglavosti polarizuje čitavo društvo a ponižava kolege i sopstvenu partiju“, ukazali su u pokretu URA.

URA podsjeća da je “Đukanović navikao da posmatra državu i njene resurse kao nekakvo lično nasljedstvo, sa kojim može da radi šta god poželi i da nikome ne polaže bilo kakve račune“.

“Razumijemo da u svijetu šverc-komerca, autokratskog vladanja i nipodaštavanja svih koji su u njegovom iskrivljenom pogledu na svijet ispod njega, nema prostora za svakodnevne brige građana Crne Gore, koje bi Đukanović – da je legitimno izabran i da nije pokrao sve izbore u proteklih 30 godina, trebao da predstavlja. Međutim, vrlo brzo doći će vrijeme kada će on položiti račune Crnoj Gori i nezavisnim tužilačkim organima, koje građani ne plaćaju da bi štitili njegova leđa, već da bi ga procesuirali ka oi sve osobe nalik njegovom kriminalnom profilu“, zaključuju u saopštenju iz Građanskog pokreta URA.

Bonus video: