SDP: Plata 1.000 eura, a rata za karticu 3.000. Brajoviću okle ti pare?

"Pozivamo tužilaštvo da više ne ćuti, da pokaže da nije pod partijskom kontrolom i da je svako jednak pred zakonom. Rukovodstvo SDP, poslanici Draginja Vuksanović Stanković i Raško Konjević, su sve svoje sumnje o ovome spremni da podijele sa tužilaštvom"
21675 pregleda 68 komentar(a)
Ivan Brajović, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović
Ivan Brajović, Foto: Boris Pejović, Boris Pejović
Ažurirano: 15.03.2020. 16:13h

Socijaldemokratska partija (SDP) tvrdi da "kriminalna organizacija na čijem je čelu", kako sumnjaju, predsjednik Skupštine i Socijaldemokrata, Ivan Brajović "koristi ucjene i državne resuse da utiče na političko opredjeljenje ljudi zloupotrebljavajući njihovu životnu situaciju".

Ističu da oni nemaju problem da se provjere potpisi svih političkih partija i nezavisnih listi u Tivtu, koje su već potvđene u zakonskoj proceduri.

Iz SDP-a navode i da je svakome jasno o kakvim zloupotrebama "ove kriminalne organizacije se radi".

"Upravo zato nećemo odustati od objavljivanja kriminala njihovih članova. Ivan Brajović, trenutno na funkciji predsjednika Skupštine treba da objasni pravosudnim organima i građanima Crne Gore kako je uspio da sa platom od 1.000 eura dobije u banci Duška Kneževića revolving karticu sa limitom od 50.000 eura. Mimo svih bankarskih procedura i suprotno zakonu. Mjesečna rata za ovu "posebnu" karticu Brajoviću je iznosila sa kamatom preko 3.000 eura mjesečno. Plata 1.000 eura tada, a rata za karticu 3.000. Brajoviću okle ti pare? Ako ovi podaci nijesu tačni izađi javno pa reci?", navodi se u saopštenju SDP-a.

Kako navode da Brajović nije vraćao rate, već da je "koristio političke ucjene" i obezbijedio zaustavljanje obračuna kamate, te da je jedno još uvijek neidentifikovano vrijeme ne vraća rate.

"U normalnom demokratskom svijetu ovo se zove organizovani kriminal, a partija na čijem je čelu ovakav čovjek nije partija nego, prema našoj sumnji, kriminalna organizacija. Drugi član ove kako sumnjamo kriminalne organizacije Danilo Orlandić na poziciji direktora Aerodroma već dvije godine mimo većine zakonskih procedura zapošljava partijske članove ili ucjenjuje radnike da postanu članovi njegove nazovi partije. To svaki građanin Podgorice ili Tivta zna. Ovo je javna tajna o kojoj svako priča. Samo tužilaštvo ćuti. Zato ih još jednom pozivamo da izuzmu dokumentaciju iz ove firme, zakonskim mjerama nađu svjedoka saradnika i pohapse ovo, kako sumnjamo, kriminalno udruženje. Ta organizacija, kako sumnjamo, ima i trećeg člana – Damira Šehovića, aktuelnog ministra prosvjete. Ogroman broj prosvjetnih radnika ne može da se zaposli ako ne potpiše pristupnicu SD, a izmišljaju se razna mjesta za nova zapošljavanja. Pozivamo tužilaštvo da izuzme dokumetaciju, obezbjedi svjedoka saradnika i ovog člana kriminalne organizacije privede pravdi".

Iz SDP tvrde i da svako u državi zna da se ova "kriminalna organizacija nelegalno finansira za šta postoji pravosnažna presuda u slučaju Ramada".

"Svako zna da je Brajović lagao pred sudom što piše u presudi. Svako zna da nema afere u kojoj nema potpisa Ivana Brajovića, od Limenke, kampa na Zlatici do 100 miliona eura novih troškova za auto put. I za skoro sve ovo tužilaštvo ćuti. SDP ponovo javno obavještava tužilaštvo da ove sumnje mogu smatrati krivičnom prijavom protiv Brajovića i Orlandića, a sada proširujemo i na Šehovića. O ugovorima sa privatnim apotekama i naraslim troškovima ljekova nećemo sada imajući u vidu aktuelnu situaciju".

SDP je pozvao tuzilaštvo da reaguje i izuzme dokumetaciju o zapošljavanju na aerodormu i Ministarstvu prosvjete.

"Takođe da izuzmu od stečajnog upravnika svu dokumentaciju od trenutka izdavanja Brajovićeve "posebne" rivolving kartice, načina na koji su se limiti uvećavali i dostigli 50.000 eura, kao i da provjere tokove novca prilikom namještene prodaje zemlje u Bjelopavlićima. Tako će se jasno vidjeti ko je Brajović. Neka izuzmu dokumentaciju i za druge Brajovićeve kredite i provjere jesu li se rate vraćale od plate ili uplata kešom na šalterima. A onda neka pitaju Brajovića okle mu keš. Pozivamo tužilaštvo da više ne ćuti, da pokaže da nije pod partijskom kontrolom i da je svako jednak pred zakonom. Ponavljamo još jednom, rukovodstvo SDP, poslanici Draginja Vuksanović Stanković i Raško Konjević, su sve svoje sumnje o ovome spremni da podijele sa tužilaštvom", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: