Đukanović uputio telegram saučešća italijanskom predsjedniku Matareli

"Želim da uputim riječi ohrabrenja vašim ljekarima i svim zdravstvenim radnicima odgovornim u ovim teškim trenucima za stanje zdravlja velike italijanske nacije, u uvjerenju da će zaustaviti i držati pod kontrolom dalje širenje virusa", navodi se u Đukanovićevom telegramu
8200 pregleda 2 komentar(a)
Zgrada Predsjednika CG, Foto: Kabinet predsjednika
Zgrada Predsjednika CG, Foto: Kabinet predsjednika
Ažurirano: 15.03.2020. 19:07h

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je telegram saučešća i podrške predsjedniku Republike Italije Serđu Matareli i italijanskom narodu povodom epidemije koronavirusa koja je odnijela stotine života, saopšteno je iz Đukanovićevog kabineta.

"Sa zabrinutošću i saosjećanjem pratimo situaciju u prijateljskoj Italiji, izazvanu epidemijom korona virusa, koja je odnijela stotine života vaših građana, dok su desetine hiljada pod zdravstvenim tretmanom. Upućujem Vam izraze najdubljeg saučešća tim povodom s molbom da naše žaljenje prenesete njihovim porodicama, kao i najbolje želje za brz oporavak oboljelih", poručio je Đukanović, kaže se u saopštenju.

"Želim da uputim riječi ohrabrenja vašim ljekarima i svim zdravstvenim radnicima odgovornim u ovim teškim trenucima za stanje zdravlja velike italijanske nacije, u uvjerenju da će zaustaviti i držati pod kontrolom dalje širenje virusa. Takođe, i vašoj Vladi i Vama lično za odvažno vođstvo u uslovima pandemije, od koje strahuje cijeli svijet", navodi se u Đukanovićevom telegramu.

"Bilo bi nam izuzetno drago ako bi na bilo koji način mogli biti od pomoći. Računajte da je Crna Gora, kao susjed i pouzdani prijatelj Italije i italijanskog naroda, s vama u ovim teškim trenucima za vašu zemlju”, zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: