Stajović na čelu Opštine Golubovci

Stajovićeva je nakon izbora kazala da će nastaviti da još intenzivnije razvijaju Zetu, da će realizovati izborni program, raditi na unapređenju uprave i infrastrukturnim razvojnim projektima
653 pregleda 5 komentar(a)
Tanja Stajović, Foto: Luka Zeković
Tanja Stajović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 17.08.2018. 13:01h

Predsjednica Opštine Golubovci u naredne četiri godine biće inženjerka metalurgije Tanja Stajović.

Stajovićevu su na tu poziciju izabrali odbornici vladajuće DPS-SD koalicije, dok glasanju nijesu prisustvovali odbornici Demokrata, GP URA, DF-a i SNP-a.

Novoizabrana predsjednica Opštine u okviru Glavnog grada –Golubovci, je članica Glavnog odbora DPS-a i podgoričkog odbora te partije. Do sada je radila u Ministarstvu sporta, Ministarstvu rada i socijalnog staranja, Skupštini Crne Gore, Vladi i drugim državnim institucijama. U prethodnom periodu je bila šefica kabineta bivšeg gradonačelnika Slavoljuba Stijepovića.

Stajovićeva je nakon izbora kazala da će nastaviti da još intenzivnije razvijaju Zetu, da će realizovati izborni program, raditi na unapređenju uprave i infrastrukturnim razvojnim projektima.

Ona je ocijenila da će radovi na putnoj infrastrukturi biti zaokruženi u jednu sveobuhvatnu savremenu cjelinu.

“Radićemo za dobrobit naših novih naraštaja i nastaviti ulaganje u obrazovanje, kulturu i sport. Imamo dovoljno znanja, iskustva i nove energije da odgovorimo na sve izazove i vodimo našu Zetu u pravom smjeru sa ciljem da sve ono što nam je povjereno na upravljanje ostavimo budućim generacijama”, istakla je Stajovićeva.

Odbornik DF-a Mihailo Asanović je kazao da ni u jednoj opštini u državi nije izabran predsjednik, a da prije toga nije bio na izbornoj listi i da su mu „građani ukazali kakvu-takvu podršku“.

„Mi imamo takvu situaciju da biramo predsjednicu koja nije bila ni na jednoj listi i nije bila predložena građanima da je biraju. To je, prije svega vaš odnos, prema građanima koji su dali podršku vašoj listi...“, kazao je Asanović.

Predsjednik Skupštine Ratko Stijepović je odgovorio da prema zakonu, kandidat za predsjednika ne mora da bude na listi.

Odbornik Demokrata Luka Krstović je kazao da od izvršne vlasti koja je izborom predsjednice kompletirana, očekuje da će biti bolja za građane Zete nego što je bila vlast u prethodnom mandatu.

„Vjerujem da ste postali svjesni činjenice da nas kao činioce političkog života u Zeti u narednom periodu...čeka odnos prema dvije veoma bitne strateške stvari. Jedna je Aerodromi Crne Gore, o čemu iz perspektive vlasti do sada nije bilo riječi...i druga je nastavak polemike oko statusa postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, koje će se prema planu graditi u Botunu“, istakao je Krstović.

Odbornica SNP-a Slađana Kaluđerović je istakla da će vrijeme pokazati da li će predsjednica Opštine uspjeti da se 'izdigne' iznad partijskih interesa i radi u korist svih građana.

„Mada, s obzirom na praksu koju je DPS pokazao ulaganjem na lokalnom nivou, sumnjamo da je to moguće“, ocijenila je odbornica SNP-a.

Ona je istakla da Stajovićeva ima još veću odgovornost, time što predstavlja ženu na čelnoj poziciji, „što je rijedak slučaj u našem društvu“.

Odbornik DF-a Aleksandar Kojičić je kazao da je interesantno da su i predsjednica Opštine i predsjednik Skupštine inženjeri, te da očekuje da će odluke donositi bez konsultacija sa „lokalnim komentatorima iz sela“.

Skupština je konstatovala prestanak mandata odbornicima DPS-a koji su podnijeli ostavke, Dušanu Radonjiću, Ani Stijepović, Zoranu Klikovcu i Dragoslavu Marašu. Njih će zamijeniti Radojica Maraš, Stefan Šanović, Miroslav Boljević i Anđela Kukuličić.

Bonus video: