DF traži da Đukanović pozove opoziciju na sabornost: "On je taj koji drži ključeve..."

Poslanik DF Branko Radulović je ocijenio da u Crnoj Gori stanuje izbavljenje i odgovor na globalne i crnogorske izazove
6330 pregleda 8 komentar(a)
Ako se saberemo svi, odgovor će biti jači: Radulović, Foto: Savo Prelević
Ako se saberemo svi, odgovor će biti jači: Radulović, Foto: Savo Prelević

Demokratski front (DF) očekuje od predsjednika države Mila Đukanovića da pozove sve opozicione lidere na dogovor, nudeći im platformu „Za spas Crne Gore“.

“On je taj koji drži ključeve limitirane, podijeljenje i zatočene Crne Gore”, saopštio je poslanik DF-a Branko Radulović.

On je kazao da platfoma treba da sadži paket mjera za spas zdravlja svih građana, paket za socijalnu i ekonomsku održivost građana i privrede, moratorijum na sve što dijeli građane, stavljanje van snage spornog Zakona o slobodi vjeroispovijesti, zaustavljanje progona političkih protivnika i neistomišljenika, odlaganja izbora na period od godinu po završetku pandemije i ovog vanrednog stanja i formiranje tehničke vlade koja će u tom periodu organizovati i sprovesti slobodne izbore, učiniti institucije nezavisnim i otpočeti istinske reforme i EU integracije.

“Ako Đukanović to ne učini, već nastavi svojim putem bez povratka, ukoliko mu bude i dalje preče lično od javnog, za sve patnje Crne Gore on će biti u najvećoj mjeri krivac. Čekaće ga sudbina svih diktatora”, poručio je Radulović.

On je ocijenio da u Crnoj Gori stanuje izbavljenje i odgovor na globalne i crnogorske izazove.

“Nigdje drugo, i nikad više nego danas. Ako se saberemo svi, odgovor će biti jači i lakše ćemo sve prebroditi. Ukoliko sabornost izostane, Crna Gora će dovesti u pitanje osnovnu supstancu koja čini njenu državnost u punom smislu. Dani pred nama su biti ili ne biti za Crnu Goru”, smatra Radulović. On je u saopštenju detaljno objasnio opasnost od pandemije i podsjetio na sumnjive poslove sadašnje vlasti.

Bonus video: