pozdravili set dosadašnjih mjera

Kolegijum predsjednika Skupštine CG: Odložiti izbore u Tivtu

Kolegijum predsjednika Skupštine pozdravio dosadašnji rad i set preduzetih mjera Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje
2781 pregleda 12 komentar(a)
Ivan Brajović, Foto: Savo Prevlević
Ivan Brajović, Foto: Savo Prevlević
Ažurirano: 20.03.2020. 18:43h

Lokalne izbore u Tivtu treba odložiti.

To je saopšteno nakon sjednice Kolegijuma Skupštine Crne Gore.

"Članovi Kolegijuma predsjednika kojeg čine predstavnici poslaničkih klubova, saglasili su se o potrebi pružanja doprinosa daljoj stabilnosti i očuvanju javnog zdravlja, kako od strane nadležnih institucija i političkih partija, tako i ličnim primjerom svakog od izabranih predstavnika građana u Skupštini Crne Gore. Članovi Kolegijuma su saglasni da je, zbog postojećih okolnosti, potrebno odložiti lokalne izbore u Tivtu", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje na Kolegijumu predsjednika Skupštine kojim je predsjedavao Ivan Brajović, pozdravljen je dosadašnji rad i set preduzetih mjera Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje.

"Imajući u vidu procjenu epidemiološke situacije i preporuke nadležnih državnih organa, dogovoreno je da Skupština Crne Gore nastavi sa daljim sprovođenjem mjera predostrožnosti vezano za planirane zakonodavne aktivnosti i sastanke radnih tijela, kao odgovor na koronavirus COVID-19", navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da je "koordinisani politički odgovor, uz permanentnu saradnju Skupštine i Vlade, od presudnog značaja za ublažavanje očekivanih društveno-ekonomskih posljedica".

Dogovoreno je da se za 27. marta zakaže sjednica Kolegijuma predsjednika sa resornim potpredsjednikom i ministrima zdravlja, ekonomije, finansija, rada i socijalnog staranja u Vladi Crne Gore, s ciljem analize akutuelne situacije i do sada preduzetih mjera, kao i definisanja budućih aktivnosti, poštujući Ustav i pravni poredak Crne Gore...

Preporučujemo za Vas