Darmanović primio novog ambasadora BiH: Rješavanje granice dvije zemlje primjer državama u regionu

Radovanović je kazao da između BiH i Crne Gore nema otvorenih pitanja i da rješavanja granice između dvije države može poslužiti za primjer ostalim državama u regionu. Istakao je da će u narednom periodu raditi na osnaživanju odnosa dvije države i kazao da će iskustvo Crne Gore, koja prednjači u procesu pregovora sa EU, biti veoma korisno za BiH
108 pregleda 0 komentar(a)
Vinko Radovanović, Srđan Darmanović, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova
Vinko Radovanović, Srđan Darmanović, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova
Ažurirano: 21.02.2018. 14:50h

Ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović primio je danas u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Bosne i Hercegovine Vinka Radovanovića.

Darmanović je poželio dobrodošlicu i uspjeh u obavljanju diplomatske misije i izrazio zadovoljstvo veoma dobrim odnosima koji su osnaženi posjetama na najvišem političkom nivou, čemu svjedoči i predstojeća posjeta ministra vanjskih poslova BiH Igora Crnadaka Crnoj Gori.

Radovanović je kazao da između BiH i Crne Gore nema otvorenih pitanja i da rješavanja granice između dvije države može poslužiti za primjer ostalim državama u regionu. Istakao je da će u narednom periodu raditi na osnaživanju odnosa dvije države i kazao da će iskustvo Crne Gore, koja prednjači u procesu pregovora sa EU, biti veoma korisno za BiH.

Sagovornici su se saglasili da postoji prostor za unaprijeđenje saradnje između obrazovnih institucija, kao i u mnogim drugim oblastima od obostranog interesa.

Bonus video: