"dps selektivno dijeli pomoć"

Demokrate: Firme bliske DPS-u ne snose sankcije, dijele pomoć onima koji su je već dobili

Demokrate tvrde da je domaćinstva kojima je pomoć dostavila firma "Uniprom", Crveni krst pomoć dostavio nekoliko dana ranije, dok domaćinstva koja su oni posjetili, niko nije prethodno obišao
5858 pregleda 8 komentar(a)
Demokrate, Foto: Demokrate
Demokrate, Foto: Demokrate
Ažurirano: 02.04.2020. 18:26h

Da totalitarni režim aktuelnu situaciju koristi za obračun sa neistomišljenicima, govori i podatak da su, dok su poslanici i odbornici Demokrata hapšeni zbog dijeljenja humanitarne pomoći ugroženim građanima, predstavnici i vlasnici firme „Uniprom“ iz Nikšića dijelili pomoć RE populaciji, a o čemu svjedoči informacija i fotografije preuzete sa portala „Onogošt, “ tvrde u Demokratskoj Crnoj Gori.

"Shodno navodnoj principijelnosti Uprave policije, logično pitanje bi bilo: da li su vlasnici i čelnici firme kojom gazduje kontroverzni biznismen Veselin Pejović pohapšeni i da li su protiv njih podnijete krivične prijave? Naravno da nijesu. Jer kad se radi o prijateljima porodice Đukanović, tu policija ne reaguje, ali je uvijek tu kada treba da posluži kao sredstvo u rukama režima za obračun sa Demokratama", navodi se u saopštenju.

Dijeljenje pomoći: Fotografija koju je dostavila Demokratska Crna Gora
Dijeljenje pomoći: Fotografija koju je dostavila Demokratska Crna Gora

Oni tvrde da je domaćinstva kojima je pomoć dostavila firma "Uniprom", Crveni krst pomoć dostavio nekoliko dana ranije, dok domaćinstva koja su oni posjetili, niko nije prethodno obišao.

"Da stvar bude gora, stanovništvu Naselja pod Trebjesom, kojem je juče pomoć dostavila firma „Uniprom“, prije svega nekoliko dana pomoć je dostavio i Crveni krst Nikšić, dok ugrožene građane kojima su pomoć dostavili poslanici i odbornici Demokrata niko nije obišao. I dok su Demokrate poštovale mjere držeći fizičku distancu i ostavljali namirnice u neposrednoj blizini domova, bez kontakta sa građanima, prilikom dodjele pomoći firme „Uniprom“ je prekršen niz mjera, a čemu i svjedoče fotografije preuzete sa navedenog portala", kaže se u saopštenju.

Kako saopštavaju, "firme bliske DPS-u ne snose sankciju".

Dijeljenje pomoći: Fotografija koju je dostavila Demokratska Crna Gora
Dijeljenje pomoći: Fotografija koju je dostavila Demokratska Crna Gora

"Firme bliske DPS-u mogu da dijele pomoć onima kojima je ta pomoć već dodijeljena, pritom kršeći propise, i da zbog toga ne snose sankciju, dok poslanici i odbornici Demokrata bivaju uhapšeni jer su uručili pomoć starici od oko 90 godina koju niko obišao nije. To su pravičnost i humanost po aršinima DPS-a, ali ne i po aršinima ostalih građana Crne Gore", kaže se u saopštenju.

"I šta je cilj DPS-a? Da, kao i pred svake izbore, angažuje svoje tajkunske firme sa kamionima punim hrane te da na taj način selektivno dijele pomoć uz obećanje da će isti glasati DPS. Potpuno je jasno da je NKT tajkunsko tijelo DPS-a formirano za potrebe realizacije izborne kampanje ove Partije", zaključeno je u saopštenju Demokratske Crne Gore.

Preporučujemo za Vas