Bečić: Ko istakne kandidaturu bez dogovora sa opozicijom, pomaže DPS-u

"Evo ja nijesam kandidat, u čemu je sada problem? Očigledno je da nijedan od kandidata nema podršku svih u obavezi smo da to konstatujemo i deblokiramo proces. Ako ne može jedan, ili drugi onda može treći, onaj koji će biti jednako prihvatljiv za sve, onaj kog će svi podržati, onaj koji će pobijediti"
160 pregleda 76 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Printscreen
Aleksa Bečić, Foto: Printscreen
Ažurirano: 20.02.2018. 20:45h

Koji god politički subjekat ili pojedinac jednostrano istakne kandidaturu za predsjednika, bez dogovora sa kompletnom opozicijom, taj direktno u ovom trenutku pomaže Demokratskoj partiji socijalista (DPS), kazao je večeras predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić.

Bečić je u video poruci za javnost kazao da ako se opozicija ne može dogovoriti oko jednog ili drugog kandidata, mora naći trećeg.

"Evo ja nijesam kandidat, u čemu je sada problem? Očigledno je da nijedan od kandidata nema podršku svih u obavezi smo da to konstatujemo i deblokiramo proces. Ako ne može jedan, ili drugi onda može treći, onaj koji će biti jednako prihvatljiv za sve, onaj kog će svi podržati, onaj koji će pobijediti. Izuzetno je važno da opozicija ima jedinstvenog predsjedničkog kandidata. Kompromis se može naći, rješenje se može naći, samo ako oni koju uporno govore o jedinstvu žele da zaista do tog jedinstva i dođe. Opozicioni birači vape za jedinstvenim predsjedničkim kandidatom", izjavio je lider Demokrata.

Bečić je kazao da niko u opoziciji nema pravo da bude sebičan.

"Ako smo mi kao najjača opoziciona politička partija, koja je imala spremnog kandidata odustali i kazali da ćemo bezuslovno podržati nestranačkog kandidata kojeg dogovore kolege iz opozicije, onda niko u opoziciji nema pravo da bude isključiv i da bude sebičan. Koji god politički subjekt ili pojedinac jednostrano istakne kandidaturu, bez dogovora sa kompletnom opozicijom, taj direktno u ovom trenutku pomaže DPS-u", rekao je Bečić.

Opozicija 16. februara nije postigla dogovor oko zajedničkog kandidata za predsjednika.

Na tom sastanku raspravljalo se o Andriji Jovićeviću i Milki Tadić Mijović.

Bonus video: