"TRADICIONALNO DOBRI ODNOSI DVIJE ZEMLJE"

Korčok na sastanku sa Brajovićem: Slovačka podržava princip regate

Brajović je zahvalio Slovačkoj na kontinuiranoj podršci članstvu Crne Gore u NATO-u, i kazao da očekuje da će dvije države razviti snažnu savezničku saradnju i u okviru Alijanse
0 komentar(a)
Ivan Korčok, IVan Brajović, Foto: Skupština Crne Gore
Ivan Korčok, IVan Brajović, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 20.02.2018. 16:20h

Slovačka podržava princip regate u procesu pristupanja Evropskoj uniji, (EU), što je od izuzetne važnosti za Crnu Goru koja je lider u regionu, poručio je ministar vanjskih poslova Slovačke, Ivan Korčok.

On se danas sastao sa predsjednikom Skupštine, Ivanom Brajovićem.

“Tokom susreta konstatovano je da tradicionalno dobri odnosi dvije zemlje idu uzlaznom putanjom, a redovni politički dijalog na najvišem nivou je potvrda snažnog partnerstva i obostranog opredjeljenja za dalje jačanje sveukupne saradnje”, saopšteno je iz kabineta Brajovića.

Brajović je zahvalio Slovačkoj na kontinuiranoj podršci članstvu Crne Gore u NATO-u, i kazao da očekuje da će dvije države razviti snažnu savezničku saradnju i u okviru Alijanse.

“Pozdravio je nedavno usvojenu Strategiju o proširenju za Zapadni Balkan, u kojoj je jasno naznačena evropska perspektiva država regiona”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je posebno naglasio važnost vrednovanja individualnih dostignuća svake zemlje na putu ka EU.

“Tokom susreta dvojice zvaničnika razmijenjena su mišljenja o aktuelnim ekonomskim prilikama i mogućnostima saradnje u oblasti privrede između Crne Gore i Slovačke”, dodaje se u saopštenju.