PREMIJER PRIMIO MINISTRA KORČOKA

Marković: Hvala Slovačkoj na kontinuiranoj pomoći Crnoj Gori

Istaknut je značaj nedavno usvojene strategije Evropske komisije za Zapadni Balkan i u tom kontekstu naglašena važnost činjenice da je zadržan pristup regate odnosno vrednovanja svake države ponaosob prema rezultatima
0 komentar(a)
Ivan Korčok, Duško Marković, Foto: Vlada Crne Gore
Ivan Korčok, Duško Marković, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 20.02.2018. 16:08h

Predsjednik Vlade Duško Marković primio je danas vršioca dužnosti ministra vanjskih i evropskih poslova Slovačke Republike Ivana Korčoka.

Zajednički je konstatovano da Crna Gora i Slovačka Republika njeguju izuzetno bliske i prijateljske odnose čiju dodatnu dimenziju čine i kvalitetne i otvorene lične relacije najviših zvaničnika dviju država.

Marković se zahvalio Slovačkoj na kontinuiranoj pomoći pružanoj Crnoj Gori tokom našeg uspješno okončanog procesa pristupa NATO-u kao i u našem daleko odmaklom procesu integracije u EU.

Istaknut je značaj nedavno usvojene strategije Evropske komisije za Zapadni Balkan i u tom kontekstu naglašena važnost činjenice da je zadržan pristup regate odnosno vrednovanja svake države ponaosob prema rezultatima.

Korčok je ponovio da Slovačka smatra proširenje Evropske unije na Zapadni Balkan jednim od svojih vitalnih interesa.

Na sastanku je obostrano ocijenjeno da dvije prijateljske države vide prostor za produbljivanje odnosa u oblasti ekonomske saradnje. S tim u vezi pozdravljena je ozbiljna zainteresovanost slovačke kompanije SAS Tlmače za izvođenje radova na ekološkoj rekonstrukciji TE Pljevlja.

Premijer je pozvao predsjednika Vlade Slovačke Roberta Fica u posjetu Crnoj Gori i zamolio v.d. ministra Korčoka da prenese lične pozdrave Premijeru i ministru vanjskih i evropskih poslova Miroslavu Lajčaku.