OBRATILI SE VLASTI u CG

SNP: Pod hitno zaustaviti rast cijena artikla

"U tom pravcu pozivamo nadležne institucije da se oglase i objave artikle kojima su vlasnici, neodgovorno i na štetu svojih sugrađana, enormno podigli cijene. Posebno je neodgovorno u ovom vremenu povećavati cijene hrane, medicinske opreme, odnosno artikala od životnog značaja za svakog našeg građanina", kazali su u SNP-u
2179 pregleda 6 komentar(a)
Joković, SNP, Foto: Luka Zeković
Joković, SNP, Foto: Luka Zeković

Crna Gora prolazi kroz izuzetno težak period. Ovo je vrijeme kada teret odgovornosti moramo podijeliti svi bez izuzetka, ukoliko želimo da iz ove bitke izađemo sa što manje posljedica, kazali su iz SNP-a.

"Nažalost, svjedoci smo da ovu i ovakvu situaciju mnogi koriste za enormno povećanje cijena, čime direktno ugrožavaju ionako težak ekonomski život naših građana, posebno onih koji su i prije ovih poskupljenja jedva sastavljali kraj sa krajem", navodi se u saopštenju.

Oni smatraju da je riječ o profiterstvu, koje se mora što hitnije zaustaviti. 

"U tom pravcu pozivamo nadležne institucije da se oglase i objave artikle kojima su vlasnici, neodgovorno i na štetu svojih sugrađana, enormno podigli cijene. Posebno je neodgovorno u ovom vremenu povećavati cijene hrane, medicinske opreme, odnosno artikala od životnog značaja za svakog našeg građanina", kazali su u SNP-u.

Ova partija je podsjetila vlast i resorno ministarstvo ekonomije da je još krajem januara Svjetska zdravstvena organizacija proglasila koronu javnom zdravstvenom prijetnjom na međunarodnom nivou, te su u tom pravcu mnoge zemlje u okruženju donijele uredbe kojima se zabranjuje rast cijena artikala u periodu dok traje ova pandemija. 

Paušalne izjave i verbalni pozivi da se zaustavi rast cijena artikala, prema njima,  očigledno nijesu dali željene rezultate.

"Još jednom pozivamo nadležne unstitucije da se pod hitno pozabave ovim aktuelnim problemom, te da se ova kriza ne koristi da bi pojedinci punili džepove na narodnoj muci. Najmanje je sada vrijeme na podjelu na bogate i siromašne. Gospodo, iz vlasti, radite svoj posao", kazali su iz SNP-a.