Korčok: Crna Gora da nastavi da sa punom posvećenošću dostiže standarde EU

"Slovačka je spremna da snažno podrži evropske integracije Crne Gore, koja je dobar primjer i lider u evropskim integracijama", naglasio je Korčok, saopšteno je iz kabineta Vujanovića
62 pregleda 0 komentar(a)
Ivan Korčok, Filip Vujanović, Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore
Ivan Korčok, Filip Vujanović, Foto: Kabinet predsjednika Crne Gore
Ažurirano: 20.02.2018. 14:52h

Crna Gora je dobar primjer i lider u evropskim integracijama i treba da nastavi da sa punom posvećenošću dostiže standarde Evropske unije (EU), poručio je vršilac dužnosti ministra vanjskih i evropskih poslova Slovačke, Ivan Korčok.

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović primio je danas Korčoka u Podgorici.

Korčok je ocijenio da strategija EU koja se odnosi na Zapadni Balkan snažno vrednuje individualni tretman i dostignuća svake države, što je prilika za inteziviranje procesa pristupanja.

"Slovačka je spremna da snažno podrži evropske integracije Crne Gore, koja je dobar primjer i lider u evropskim integracijama", naglasio je Korčok, saopšteno je iz kabineta Vujanovića.

Korčok je rekao da očekuje da će Crna Gora nastaviti da sa punom posvećenošću dostiže standarde EU.

On je ocijenio da treba maksimalno iskoristiti prostor za unapređenje bilateralne saradnje i kazao da je Slovačka spremna da svoja iskustva podijeli sa Crnom Gorom i podstakne investicije i partnerstva slovačkih kompanija.

„U afirmaciji ekonomske saradnje treba posebno vrednovati visoku zainteresovanje slovačkih kompanija za ulaganje u Crnu Goru što je šansa da se ekonomska saradnja nastavi“, smatra Korčok.

Vujanović je istakao da je zadovoljan što Crna Gora kao članica NATO-a dobija mogućnost proširenja saradnje u sferi ekonomije i intezivnije političke komunikacije.

On je ocijenio da je neophodno da se Crna Gora i Slovačka zajednički posvete proširenju ekonomske saradnje i obezbjeđenju prostora za nove investicije i partnerstva.

„U tom smislu posebno je naglasio potrebu inteziviranja saradnje privrednih komora i organizaciju biznis foruma koji bi omogućili razmjenu iskustrava i unaprijedili prostore saradnje“, kaže se u saopštenju.

Vujanović je kazao da očekuje da će Slovačka nastaviti i intezivirati podršku Crnoj Gori u procesu pristupanja EU i istakao da je država spremna da nastavi sa punom posvećenošću evropskim integracijama.

Bonus video: